Tillbaka

Skötselråd & Garanti

Svensson inredningstextilier är designade och tillverkade för att hålla högsta kvalitet. Sköts textilen med omsorg bibehålls kvalitet och utseende och tyget håller sig länge.

Textil är ett levande material, och skillnader i nyans, vikt, krymp och grepp mellan partier som är inom toleransen för den kvalité vi står för, kan förekomma. Textilier påverkas av rummets temperatur och luftfuktighet, vilket har betydelse för hur lång tid det tar för ett gardintyg att relaxera, att ”hänga till sig”. Motsvarar inte våra textilier det du förväntat dig, kontaktar du någon av våra säljrepresentanter.

khaki---tools.jpg

Möbeltyg

Damm påverkar tygets flammskydd. Därför bör lätt dammsugning utföras varje vecka, det förlänger också tygets hållbarhet. Årsvis bör även en större rengöring utföras för att tyget ska bevaras på bästa sätt.  

Ulltyger (och dess blandningar med PA/PES/Rami) 

Ull är en naturlig proteinfiber vilken tack vare sin fiberstruktur har goda elastiska egenskaper och spänst. På grund av fiberns förmåga att absorbera fukt är ulltyger till sin natur antistatiska samtidigt som de har en vatten-och smutsavvisandeeffekt.  

Polyestertyger

Polyester är en konstgjord syntetisk fiber som är känd för sin höga styrka, låga krymp och stretch samt att tyget blir skrynkelhärdigt.  

Tyger av polyester är snabbtorkade tack vare fiberns låga förmåga att absorbera vatten. Den låga absorptionen av vatten i polyester kan i vissa miljöer resultera i problem med statisk elektricitet. Den statiska elektriciteten byggs upp i materialet vid låg luftfuktighet, till exempel när värmen är påslagen på vintern. Om luftfuktigheten inte kan åtgärdas rekommenderas att en vattenösning sprejas på tyget. 

Trevira CS

Trevira är ett varumärke för polyesterfiber där flamskyddsegenskaperna är inbyggda I fibern. Rengöring med vatten påverkar inte flamskyddsegenskaperna hos Trevira material. Flamskyddet är inbyggt i fiberstrukturen och inte tillsatt i en efterbehandling. Avtagbara överdrag av Trevira CS kan kemtvättas eller vattentvättas i 60 grader, torktumla inte. Använd rätt tvättmedel för det avsedda ändamålet och var noga med att följa doseringsinstruktionerna. Tvätta artiklarna separat och med avigsidan ut. 

cirrus-tools.jpg

Hängande textil

Våra gardiner kan kemtvättas eller vattentvättas i 60°C, med efterföljande kort centrifugering och omedelbart hängas upp för torkning.  

Var noga med att inte överlasta tvättmaskinen, varje artikel bör tvättas separat. Strykning eller ångpress görs innan gardinerna kan hängs upp igen.

Observera att gardinerna kan krympa upp till 2% vid tvätt, viktigt att tänka på vid beräkning av fåll vid konfektionering. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev