Skötselråd & Garanti

Svensson inredningstextilier är designade och tillverkade för att hålla högsta kvalitet. Sköts textilen med omsorg bibehålls kvalitet och utseende och tyget håller sig länge. Regelbunden rengöring förhindrar att smuts och damm skadar textilens fibrer, vilket förlänger livslängden och minskar underhållskostnaderna.

Textil är ett levande material, och skillnader i nyans, vikt, krymp och grepp mellan partier som är inom toleransen för den kvalité vi står för, kan förekomma. Textilier påverkas av rummets temperatur och luftfuktighet, vilket har betydelse för hur lång tid det tar för ett gardintyg att relaxera, att ”hänga till sig”. Motsvarar inte våra textilier det du förväntat dig, kontaktar du någon av våra säljrepresentanter.

khaki---tools.jpg

Möbeltyg

Lätt dammsugning bör utföras varje vecka eftersom det förlänger tygets hållbarhet. Årsvis bör även en större rengöring utföras för att tyget ska bevaras på bästa sätt. 

Att tyget rengörs regelbundet är inte bara viktigt ur estetisk synpunkt utan även för att bevara tygets flamskyddsegenskaper, då damm påverkar flamskyddet negativt.  

Anlita helst professionell hjälp för rengöring och följ alltid tillverkarens instruktioner noga. Vid användning av schampon och fläckborttagningsmedel bör de alltid testas på ett osynligt ställe av möbeln innan de används. Tänk på att tyget endast ska fuktas vid rengöring inte blötas.  ,

Ulltyger (och dess blandningar med PA/PES/Rami) 

Ull är en naturlig proteinfiber vilken tack vare sin fiberstruktur har goda elastiska egenskaper och spänst. På grund av fiberns förmåga att absorbera fukt är ulltyger till sin natur antistatiska samtidigt som de har en vatten-och smutsavvisandeeffekt.  

Tvättråd ull:

No Water WashNo BleachIron 2Perkloretylen2No Dryer

Följ alltid skötselanvisningarna för tyget. Specifikt tvättråd för respektive produkt hittar du under ”Produkter”  

Polyestertyger (Trevira CS / FR) 

Polyester är en konstgjord syntetisk fiber som är känd för sin höga styrka, låga krymp och stretch samt att tyget blir skrynkelhärdigt.  

Tyger av polyester är snabbtorkade tack vare fiberns låga förmåga att absorbera vatten. Den låga absorptionen av vatten i polyester kan i vissa miljöer resultera i problem med statisk elektricitet. Den statiska elektriciteten byggs upp i materialet vid låg luftfuktighet, till exempel när värmen är påslagen på vintern. Om luftfuktigheten inte kan åtgärdas rekommenderas att en vattenösning sprejas på tyget. 

Trevira är ett varumärke för polyesterfiber där flamskyddsegenskaperna är inbyggda I fibern. Rengöring med vatten påverkar inte flamskyddsegenskaperna hos Trevira material. Flamskyddet är inbyggt i fiberstrukturen och inte tillsatt i en efterbehandling. Avtagbara överdrag av Trevira CS kan kemtvättas eller vattentvättas i 60 C, torktumla inte. Använd rätt tvättmedel för det avsedda ändamålet och var noga med att följa doseringsinstruktionerna. Tvätta artiklarna separat och med avigsidan ut. 

Chenille kommer från det franska ordet för larv och syftar på garnets utseende. Våra chenille tyger är gjorda av polyestergarner och består av fiberlugg vilka är förankrade i kärntrådar, vilket ger ytan ett utseende som påminner om sammet. Luggen kan vid användning pressas ned och orsaka plattare partier på möbeln. För att tyget ska återfå sitt ursprungliga utseende rekommenderas dammsugning eller ångtvätt. Tygets nyans kan variera beroende på luggens riktning och hur ljuset faller på tyget. Detta är enbart en optisk effekt och ingen verklig färgändring. Regelbunden dammsugning är extra viktigt när det gäller luggvaror eftersom damm och smuts lätt tränger ner i luggen och påverkar tygets egenskaper och livslängd. 

Följ alltid skötselanvisningarna för tyget och tvätta enligt tvättråd.  

60 DegreesNo BleachIron 2Perkloretylen2No Dryer

cirrus-tools.jpg

Hängande textil

Våra gardiner kan kemtvättas eller vattentvättas i 60°C, med efterföljande kort centrifugering och omedelbart hängas upp för torkning.  

Var noga med att inte överlasta tvättmaskinen, varje artikel bör tvättas separat. Strykning eller ångpress görs innan gardinerna kan hängs upp igen.  

Observera att gardinerna kan krympa upp till 2% vid tvätt, viktigt att tänka på vid beräkning av fåll vid konfektionering. 

Tvättråd

60 DegreesNo BleachIron 2Perkloretylen2No Dryer

Solskyddstextil

Solskyddstextilier torkas med fuktig trasa. 

Tvättråd för solskydd med aluminium:  

No Water WashNo BleachNo IronNo Dry-CleaningNo Dryer

Tvättråd för solskyddstextilier utan aluminium: 

No Water WashNo BleachIron 1No Dry-CleaningNo Dryer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev