Velvet – en magisk mönstervärld

Det sammetsliknande möbelkonceptet Velvet är en av våra mest efterlängtade nyheter. Textilierna har tagits fram i fyra spännande mönster, perfekta för att dekorera och skapa rumslighet i framtidens offentliga miljöer.

Velvets repetitiva mönster, Mira, Pocket, Kit och Unit, är formgivna av textildesignern Eva Larsson för att smycka alla typer av rum. Tygernas främsta förmåga är att göra inredningen mer intressant. Hur? Genom att klä kontorets sittgrupper i olika mönster, accentuera restaurangens barstolar med en särskild färg eller låta den sammetsliknande finishen ge hotelloungen ett nytt liv.

Förtrollande mönster

Inspirationen till Velvets mönsterkoncept fick Eva genom att betrakta sin omgivning på avstånd.

– Jag har länge tänkt på att många vardagliga saker bildar otroligt vackra mönster med hjälp av upprepning. Tricket är att inte stå för nära! Mönstret Pocket är en direkt översättning av vyn av min bokhylla och Kit påminner om hyllorna i mataffären, säger Eva.

Hållbara egenskaper

Velvet är vävt av Trevira CS. Ett material som är slitstarkt, flamsäkert och går att tvätta i 60 grader. Något som är svårt att tro vid första anblicken av den mjuka och taktila ytan. Dessa egenskaper gör textilerna till ett perfekt alternativ för möbler som utsätts för stora påfrestningar. Det ultimata valet för offentlig miljö som söker en modern, ombonad och slitstark inredning.

Velvet finns i hela i 30 olika färgkombinationer baserat på textilkonceptets fyra mönster. Färgskalan är uppbyggd av vackra pasteller som framhäver tygernas eleganta sammetsyta.

Våga ta ut svängarna

– Velvet visar sig från sin bästa sida då textilerna tapetseras noggrant. Mönstren ska inte skäras sönder utan mönsterpassas på rätt sätt. Genom att visa mönstren inom Velvetkonceptet tillsammans är det enkelt att bygga rumslighet.

> Pressbilder(.zip)

 

Kit i detail

Mira i detail

Pocket i detail

Unit i detail

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev