Tableau – en blinkning till Chanel

Med inspiration från stilikonen Jacqueline Kennedy och modelegenden Coco Chanel har designern Eva Larsson tagit fram möbeltyget Tableau.

Nyheten är ett överraskande ulltyg med referenser från 60-talets prydliga damer i dräkt. En fashionabel klassiker i nytänkande kulörer och struktur.

– Jag tittar ofta på modebranschen. Faktum är att möbeltyger har mycket gemensamt med textilier som används för kappor och kavajer. Målet är detsamma – att ta fram ett tyg som kläs fint på och om en form.

Innovativ färgsättning

Tableau görs i 20 mjuka färger. En inspirerande skala som går från syrligt gult till mustig ockra.

– Varje enskild färgställning har en unik mix av toner vilket ger färgskalans alla nyanser varsin personlighet. Det är häftigt att granska tyget riktigt nära, det myllrar av färger!

Naturligt material

Grundgarnet i Tableau är spunnet av en exklusiv ull från Nya Zeeland.

– Förutom att materialet är iögonfallande vackert är det naturligt slitstarkt, smutsavvisande och brandsäkert. Och det åldrars med sådan värdighet!

Brett användningsområde

– Jag kan se tyget användas i stort sett i alla offentliga miljöer. Det är den perfekta klädseln för sittmöbler. Allt ifrån stora soffor till mindre stolar och pallar passar i Tableau. Matcha gärna med Semi, det blir superfint. Eller något av Svenssons andra bastyger i ull: Brink, Moss, Serie och Duo till exempel.


> Pressbilder (.zip)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev