Sintra – visuell komfort och förstklassig estetik

I mötet mellan funktion och estetik föddes Sintra. En solskyddsväv som skapar ett modernt uttryck i rummet och bidrar till en visuell komfort i världsklass.

En textil känsla

– Vi ville ta fram en produkt som både skulle förmedla Svensson rent estetiskt och samtidigt ha funktionen med en låg öppningsfaktor.

Orden kommer från Cathrine Ahlenius, designern bakom solskyddsväven Sintra, som i tätt samarbete med Svenssons virktekniker tagit fram ett modernt solskydd som blandar både melerade och enfärgade garner för ett levande och textilt uttryck.

Visuell komfort

Sintra kommer i en rik färgskala om 18 färger som spänner från naturnära nyanser till färgstarka kulörer. Det är en dekorativ textil med en adderad funktion i form av en låg öppningsfaktor som bidrar till en god visuell komfort för användaren. Sintra ska främst användas i rullgardinssystem och som panel. Textilen kommer till sin rätt i både det lilla och det stora rummet då den tillverkas i en generös bredd på tre meter.

Homogent uttryck

– Med den nya solskyddsväven har vi lyckats kombinera funktion och estetik, säger Cathrine. Sintra fungerar utmärkt i kombination med Svenssons övriga gardin- och möbeltygsortiment.


> Pressbilder (.zip)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev