Pond – skandinavisk enkelhet med poetiskt uttryck

Tänk stora generösa fönsterpartier i en modern byggnad – en inbjudande lounge eller varför inte ett spännande hotell! Då är Pond den perfekta, dekorativa gardinen som skänker en svävande, vacker dimension till rummet. Bakom designen står Inger Högberg, som har utgått från gamla tiders hantverkskvaliteter men i en modern och spännande kontext.

Hängande poesi

Hur får man fram den perfekta visuella upplevelsen i ett tyg? När textildesignern Inger började arbetet med Pond gick hon grundligt tillväga.

– Jag började arbeta med olika konstruktioner och färgkombinationer i dobbyvävstolen innan det var dags för produktion i en tremeters maskin, berättar Inger. Resultatet blev en perfekt mix av modernism och poesi.

Tidlös kvalitet

Pond utstrålar skandinavisk elegans och tidlös kvalitet. Precis de egenskaper som krävs för att en gardin inte ska påverkas av svängningar i trender och stil. En framtida klassiker?

– För att skapa ett intressant uttryck vävs den med två olika garner, vilket gör att en klassisk konstruktion känns ny och intressant - och med olika färger i varp och väft, berättar Inger.

Vacker basvara

Detta är skandinavisk enkelhet när den är som allra bäst, en gardin med stark karaktär men som ändå sprider ett behagligt lugn.

– Den stora utmaningen var att ta fram en baskvalitet med ett nytt uttryck som tål att åldras, berättar Inger. Dessutom är hela färgpaletten representerad – från ljus natur till mörkt och kraftfullt. Totalt 18 färger.


> Pressbilder (.zip)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev