Moment – ett lyckosamt stilmöte

Gardinen Moment är ett lyckosamt samarbete mellan två designers – Dorte Bo Bojesen och Aoi Yoshizawa. Här möts design på hög nivå med finstämd poesi. Resultatet? En lyxig och modern gardin som vågar ta för sig i rummet.

Designmagi

Vid vissa ögonblick skapas designmagi. Mötet mellan de två formgivarna Dorte och Aoi var uppenbarligen ett sådant. Här har Aoi, som specialiserat sig på material och ytor, tagit fram det poetiskt abstrakta mönstret och Dorte arbetat fram de fina färgsättningarna. Inte oväntat heter resultatet av mötet just Moment.

Sensuell färgskala

Gardinen Moment finns i en sensuell färgskala om sex nyanser där mönstret får ett eget uttryck för varje färgsättning. Moment har en spännande och okonventionell mönsterbild och är en gardin som kommer till sin fulla rätt i stora lokaler med mycket rymd. När textilen får utrymme blir gardinens tunga fall extra effektfullt.

– Jag kan verkligen se Moment i hotell-lounger eller andra stora ytor med rymd. Och eftersom den trycks på tre meters bredd passar den perfekt till generösa glaspartier eller hög takhöjd, säger Dorte.

Stora färgytor

I arbetet med att ta fram Moment har utmaningen varit att skapa stora färgytor på ett produktionsvänligt och estetiskt tilltalande sätt.

– Men det känner jag att vi verkligen kommit i mål med. Moment är ett lättanvänt mönster på tre meters bredd som inte behöver mönsterpassas och tryckt på en av Svenssons fina och slitstarka baskvaliteter.


> Pressbilder(.zip)

 

Moment-6555-colour.jpg
6555
  Moment-6244-colour.jpg
6244
  Moment-5033-colour.jpg
5033
  Moment-6222-colour.jpg
6222
  Moment-4320-colour.jpg
4320
  Moment-4440-colour.jpg
4442

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev