Vår historia - ett unikt kapitel i svensk textilhistoria

”Går det bra för Ludvig Svenssons gardinfabrik i Kinna går det bra för Sverige”. Det klassiska uttalandet återkom statsminister Olof Palme till gång på gång i valrörelsen 1982. Idag kan man konstatera att det av fjärde generationen familjeägda textilföretaget fortfarande går utmärkt efter exakt 129 år i branschen.

Historien om det lilla företaget som startas 1887 av unge Ludvig Svensson (1862-1928) i Kinna, Marks härad. Då en trakt som behärskades av framgångsrika textilförläggare och embryot till en spirande industri.  Genom strävsamhet och kloka beslut ledde unge Svenssons verksamhet till att ättlingar i tre led har kunnat gå vidare, utveckla företaget, sedan 1950-talet med ett sällsynt gehör för konstruktiva förändringar av produktion och strategisk marknadsföring. 

I dag är det barnbarnsbarnen som leder företaget: AB Ludvig Svensson, ett fullfjädrat textilföretag som i stället för att konkurrera med lågpristillverkning i Fjärran Östern framgångsrikt säljer produkter till Japan, Kina och Korea samt stora delar av den övriga världen.

Fjärde generationen: Anders Ludvigson är verkställande direktör och Anne Ludvigson ansvarar Ludvigson Invest. Syskonen tog över 2006 efter sin legendariske pappa Ivan Ludvigson som under mer än ett halvt sekel då hade lotsat verksamheten vidare, förbi textilkrisens tillkortakommanden och dystra bokslut. Lyckats skapa ett av Sveriges och Kinnas ledande och mest blomstrande textilföretag med tillverkning av inredningstextilier och tekniska vävar för klimatstyrning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev