Tillbaka

Framåtblickande design, banbrytande teknik

Ludvig Svensson har fått en rad priser och utmärkelser genom åren. Här är några av de utmärkelser som vi är mest stolta över.

Stora Energipriset
Redan 1987 fick vi Stora Energipriset för vår innovativa energiväv. Produkten framtogs i hög grad på initiativ av Göran Henningsson, som senare blev affärsområdeschef. Energiväven, som lanserades 1977-1978, är en av våra mest sålda produkter och står för två tredjedelar av försäljningen. Den Stora Energipriset delades ut av konsultföretaget SWECO och Dagens Industri affärstidning. 

Stora Designpriset
Stora Designpriset uppmärksammar affärsframgångar medett integrerat och konsekvent designarbete. Priset tilldelas svenska företag och deras designleverantörer. Det delas ut en gång per år av Teknikföretagen i samverkan med Stiftelsen Svensk Industridesign, SVID och Svensk Form.Ludvig Svensson tilldelades detta pris vid flera tillfällen, bland annat 2001 för produkten Whiskers. 

Indega Award
Indega är en tysk organisation som driver frågor om utvecklingen av den professionella odlingen av grönsaker och prydnadsväxter. Indega hedrar produkter som förbättrar branschen och villkoren för enskilda odlare. 2004 Ludvig Svenssons XLS Firebreak prisades för den bästa tekniska innovationen. 

TEKO Årets produkt 2003
Vår utveckling och förbättring av vår energivävar ledde till utmärkelse "Årets produkt 2003" från TEKO, den gemensamma bransch- och arbetsgivarorganisationen för svenska textil- och modeföretag. 

TEKO Årets produkt 2010
2010 utnämndes vi återigen till Årets produkt. Denna gången för vår kollektion av solskyddstextilier. Juryn uppmärksammade kombinationen av funktion och estetik, som "ett bevis på att en långsiktigt och innovativt arbete med att utveckla textilier."

Interior Innovation Award
I januari 2011 vår kollektion av solskyddstextilier har utsetts till en av vinnarna i Interior Innovation Award. Priset är ett av de mest prestigefyllda i den internationella inredningsbranschen och grundades 2002 av IMM Cologne-mässan i samarbete med det tyska designrådet.

GOOD DESIGN® AWARD 2016
GOOD DESIGN® är en av världens mest prestigefulla, uppmärksammade och äldsta designpriser som årligen anordnas av The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design, i samarbete med European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev