Publicerad 2012-07-02

Grattis Berit Sys - vinnare av Svensson Markspelles och Källemos designtävling!

I samband med lanseringen av Svensson Markspelles nya sajt utlyste vi tillsammans med möbelföretaget Källemo en designtävling. Första priset var Matti Klenells Spectrastol, där deltagarna fritt fick välja ur Svensson Markspelles möbeltygssortiment för att skapa en unik – och potentiell förstapriskandidat.

Juryn, bestående av Erik Lundh, VD Källemo, Anne Ludvigson, VD Ludvig Svensson och Lars Kjelin, Designchef Svensson Markspelle, har nu utsett vinnaren. Valet föll på Berit Sys vårfräscha bidrag, en kombination av dovt och färgglatt:

- Vinnaren har verkligen utnyttjat bredden i Svensson Markspelles kollektion och kombinerat olika ytor, mönster och uttryck. Att välja det mönstrade, nästintill tredimensionella tyget Ink på stolens stomme var ett djärvt grepp som utnyttjar tygets fulla potential. Möbeln får ett välklätt och dressat uttryck, som för tanken till skrädderi, säger Lars Kjelin.

- Jag är mycket stolt över att ha vunnit en fantastiskt fin Spectra-stol, som jag ser fram emot att mysa i med min 3-årige son. Särskilt ser jag fram emot att varje dag kunna njuta av de fantastiska fräscha färger som jag har valt att klä stolen i. Jag är också säker på att jag kommer att ha en skandinavisk möbelklassiker med slitstarka tyger i många år framöver, säger den stolta vinnaren.

Berit Sys är arkitekt och installationskonstnär och bor och arbetar i Hellerup, Köpenhamn. Sedan examen från Arkitektskolen i Aarhus 1995, har hon tillsammans med Gustav Fabricius i GYS ARK arbetat med arkitektur och ljus- och rumsinstallationer.

- Processen att förstå rummets och ljusets förmåga att framkalla känslor och stämningar är komplicerade. När man lyckas att kombinera ljus och material i speciella ögonblick blir man som designer lycklig. Om det handlar om arkitektur eller design spelar ingen roll. Ytterst handlar det om att levandegöra de material och rum vi omger oss med, fortsätter Berit Sys.

Nyfiken på fler av bidragen? Vi har valt att presentera 5 bidrag som vi valt att ge ett hedersomnämnande på www.svenssonmarkspelle .com. Dessa bidrag kommer att belönas med kuddar i sina valda tyger.

 

 

Svensson Markspelle är det ledande varumärket i Norden för funktionella textilier inom offentlig inredning. Lösningar utvecklade för miljöer som ställer extra höga krav på kvalitet, funktion och estetik – kollektioner som stimulerar kreativiteten, förbättrar arbetsmiljön och sparar energi. I sortimentet ryms gardiner, möbeltyger och solskyddstextilier.

Svensson Markspelle är ett varumärke inom Ludvig Svensson-koncernen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev