Publicerad 2012-01-18

Bredare utbud, ledande funktion och design

Familjeföretaget och textilkoncernen Ludvig Svensson har under 2011 gjort omfattande investeringar för att stärka sin position som nordens ledande producent av högkvalitativa och funktionella textilier för offentlig miljö. I september 2011 förvärvades Väveriet i Uddebo, vars verksamhet nu flyttas till Kinna för att ingå som en del av varumärkesportföljen tillsammans med Svensson Markspelle. Under hösten lanserades även ludvigsvensson.com, textilkoncernens nya funktionella och mer användarvänliga hemsida.

Vaveriet-Uddebo.jpg

För arkitekter och inredare betyder sammanslagningen ett bredare utbud och enklare inköp, då det nya erbjudandet från och med 2012 innehåller ett komplett sortiment av innovativa och formsäkra gardiner, möbeltyger och solskydd. Både Svensson Markspelle och Väveriet kommer dock att finnas kvar som självständiga varumärken och respektive kollektioner utvecklas och tas fram separat. Produktion, lager och distribution förläggs till Kinna.

”För oss på Svensson Markspelle och Väveriet kommer det att betyda både nya arbetskamrater och nya, spännande möjligheter. Och våra kunder kommer att få ett nästintill oändligt utbud att välja ur, mer strukturer och färger – framför allt inom segmentet möbeltyger”, säger Anders Snygg, försäljningschef på Svensson Markspelle.

Två ledande varumärken med hög designprofil

Svensson Markspelle är det ledande varumärket i Norden för funktionella textilier inom offentlig inredning. Lösningar utvecklade för miljöer som ställer extra höga krav på kvalitet, funktion och estetik – kollektioner som stimulerar kreativiteten, förbättrar arbetsmiljön och sparar energi. I sortimentet ryms gardiner, möbeltyger och solskyddstextilier.

Väveriet har genom att kombinera hundraåriga vävtraditioner och världsledande teknik med gästspel från några av vår samtids mest välkända designers blivit en av Skandinaviens största tillverkare av möbeltyger. På listan över samarbeten står bland andra bröderna Campana, Marcel Wanders och Satyendra Pakhale. Väveriets specialitet är jacquardvävda möbeltyger.

”Väveriet har en stark och spännande möbeltygskollektion, fantastiska designsamarbeten och ett intressant nytt kundsegment på transportsidan, vilket kommer att komplettera varumärket Svensson Markspelle och göra det gemensamma erbjudandet mycket attraktivt”, avslutar Anders Snygg, säljchef på Svensson Markspelle.

Svensson Markspelle och Väveriet kommer att ställa ut gemensamt under Stockholm Furniture Fair 2012. På mässan kommer även resultatet av höstens tävling om Källemo-stolen att offentliggöras. Välkommen till vår monter A31:10 7:e februari 12.00!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev