Publicerad 2015-01-26

Vårnyheter 2015

Vårens nyheter från Ludvig Svensson bär på en hundraårig historia redan från start. Möbeltyget Yra och gardinerna Cirrus, Blond, Market, Flock och Mineral, är alla nyskapande inom sitt område. Innovationer som inte vore möjliga utan den kunskap och kontroll som finns inom företaget. Det handlar om att kunna experimentera med färg och form, och samtidigt förfina funktionen och hålla en långsiktig kvalitet.

YRA_detail2_low.jpg

Chenille får nytt liv med Yra
Det offentliga rummet uppskattar chenilletyger; de är mjuka och bekväma samtidigt som de går att tvätta om och om igen utan att förlora sina egenskaper. Yra är ett chenilletyg med ett modernt uttryck. Med två färger i varpen och fyra i väften har designer Eva Larsson skapat ett diskret mönster som förnyas och vandrar efter hur ljuset faller. Lite som en tvättad denim, men här är effekten ett resultat av vävteknik med högsta precision.

Linnekänsla med effektfullt ljusgenomsläpp
Cirrus är namnet på en ny produktfamilj gardiner. Väven påminner om linne och silar ljuset effektfullt utan att mörklägga rummet. Cirrus finns i ett stort urval av färger och kan levereras i tremetersbredd.

CIRRUS_carousel3.jpg

Samtidigt med den enfärgade Cirrus lanseras två tryck på samma tygkvalitet. De heter Blond och Market. Blond drar åt det arkitektoniska och grafiska medan Market flörtar med växtlighet och rörelse. Hela familjen med Cirrus, Blond och Market passar in i moderna miljöer med stora glaspartier. De fungerar också som rumsavdelare och är ett enkelt sätt att förnya ett helt rum.

MARKET_carousel.jpg

Incendo växer med två nya tryck
Den lätta och transparenta solskyddspanelen Incendo kompletteras nu med två tryck. Flock och Mineral är namnen och designen följer samma moderna och internationella stil som den enfärgade Incendo. I Flock har Cathrine Ahlenius stiliserat fåglar i flykten. Rörelsen i mönstret och lager-på-lager-effekten ger liv åt vilket rum som helst.

FLOCK_detail2_low.jpg

Mineral är en stilstudie i geologins skönhet
De flytande färgerna fångas av en geometrisk exakt form. Ett mönster som tar för sig utan att ta över. Det är lätt att färgkoordinera med övrig inredning. 

MINERAL_carousel.jpg

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev