Publicerad 2015-11-19

Bärselar gjorda av tyg från Svensson ska hjälpa människor på flykt

I vanliga fall tillverkar Svensson textil till offentliga miljöer som kontor, hotell eller bussar i fabriken i Kinna. När textilstudenter från Konstfack frågade om vi kunde hjälpa dem förverkliga idén att göra bärselar åt människor på flykt var det ett enkelt beslut att tacka ja!

Det är sen eftermiddag och full aktivitet när studenter å kandidatprogrammet i Textil syr bärselar till flyktingar på den grekiska ön Samos.

baby carrier 1.jpg

Intitiativtagare är Christel Kurén, adjunkt på Konstfack, som under en resa till Grekland förstod vilket enormt hjälpbehov som finns.Hon hade med sig en del förnödenheter till flyktingarna, men nöden visade sig vara mycket större än hon hade kunnat föreställa sig.

"Tanken var att vi skulle ha semester med släkten, men istället hjälpte vi till med att bland annat dela ut mat till flyktingarna", berättar Christel. "Det var kaotiskt."

baby carrier 3.jpg

Många har flytt och kommer att fly till Grekland med spädbarn. En bärsele skulle underlätta och öka tryggheten var Christels tanke. När hon kom tillbaka på Konstfack ville många både lärare och elever hjälpa till att bidra och förverkliga hennes idé. Kollegan Ulrika Mårtensson kontaktade Svensson och självklart ställde vi upp och sponsrade projektet med 100 mter ylletyg av bästa kvalitet.

"Det är en ära för Svensson att hjälpa till och vi är stolta över att vara en liten del i det här fantastiska projektet", säger Camilla Parneving, Brand Manager hos Svensson. "Vi har försett studenterna med vår textil Uno och vi ser fram emot att få se de färdiga bärselarna kunna hjälpa människor i nöd."

Från början planerades trettio bärselar, men det kan bli fler. Tanken är att selarna ska vara färdiga och skickas under november. Vi ser fram emot fortsättningen av projektet!

baby carrier 2.jpg baby carrier 4.jpg

   

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev