Publicerad 2015-05-19

Svenssons Ink tar examen!

Att stötta blivande stjärnor inom textilvärlden ligger oss varmt om hjärtat. Under våren har Kristin Fransson, blivande möbeltapetserare, jobbat hårt med sitt examensarbete. Nu är det klart – en härlig soffa klädd i tyget Ink från Svensson.

Kristin Fransson går sista terminen på Träakademien i Kramfors. Till sommaren är hon färdig med sin examen inom möbeltapetsering. Examensarbetet är en soffa.

"Jag kontaktade Svensson tidigare i våras och fick tyg till min examensmöbel. Ink är ett fantastiskt tyg att jobba med och jag är väldigt nöjd med resultatet!"

soffa640x464

Träakademien i Kramfors utbildar elever i smide, byggnadsvård, möbeltapetsering och möbelsnickeri och har som mål att ge sina elever förutsättningar att skapa morgondagens hantverksprodukter. Kristins soffa kommer att vara med på den examensutställning som hålls i Kramfors, med vernissage den 22 maj.

En maskulin välskräddad attityd var utgångspunkten i skapandet av Ink. Bakom tyget står Svenssons designer Eva Larsson. Det kraftfulla inredningstyget i flerfärgsmix matchar övriga ulltyger.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev