Publicerad 2017-10-25

Svensson ett av Europas snabbast växande och mest inspirerande företag

I London Stock Exchange Groups rapport ”1000 Companies to Inspire Europe” för 2017 finns Svensson med. Publikationen lyfter fram de mest inflytelserika små och medelstora företagen i Europa. Vi är oerhört hedrade över att vara utvalt som ett av de mest dynamiska, innovativa och snabbast växande företagen som bidrar till ökad tillväxt i Europa och inspirerar inför framtiden.

Svensson har av London Stock Exchange Group valts ut som ett av tusen framgångsrika företag i Europa för vår som de säger ”framträdande roll i den ekonomiska tillväxten i Europa, genom sin bevisat unika kapacitet att arbeta med innovation, skapa nya jobb och inspirera för framtiden”. Ytterligare en anledning till nomineringen var vårt futuristiska sätt att angripa problem och vår framgång i att vara ett företag dedikerat till att skapa en mer hållbar miljö.

”En av anledningarna till vår framgång är vår starka lokala närvaro och djupa förståelse för förhållandena i de länder där vi är närvarande”, säger Anders Ludvigson, VD för Svensson. ”Vår ambition är att spela en ledande roll på marknaden. Vi är en del av den globala livsmedelskedjan; vi vill göra matproduktion mer hållbar för framtida generationer.”

Anders-Ludvigson.jpg

Rapporten lyfter fram Svensson som en aktör i framkant på den globala textilmarknaden, och vår expertis i utvecklingen av innovativa och effektiva klimatvävar är där vi har skapat ett namn. För att få en plats i rapporten behövde kriterier som en konsekvent omsättningstillväxt över minimum tre år och att man samtidigt presterat signifikant bättre än andra aktörer uppfyllas. De utvalda företagen gratulerades till sin framgång och plats i rapporten under den officiella lanseringen av publikationen på Europaparlamentet i Bryssel i september.

Vi är stolta över att vara inkluderade i rapporten som ett företag som hjälper till att inspirera framtida ekonomisk utveckling. Det är en stor ära och en viktig milstolpe för oss som också motiverar oss vi vårt fortsatta arbeta med att utforska avancerad teknik, innovation och expandera vår globala närvaro och lokala kunskap, med en ambition att skapa en bättre framtid för kommande generationer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev