Publicerad 2015-08-27

Twist i samarbete med Svensson och Svenskt Tenn

Svensk Tenn lanserar ett nytt möbeltyg framtaget i nära samarbete med Svensson. Vi har ett etablerat samabete sedan tidigare och i det nya tyget vävs vår gemensamma syn på kvalitet, design, hantverk och svensk tillverkning ihop på ett elegant sätt.

Svenskt Tenn fönster

När Svenskt Tenn ville utöka sin kollektion med ett nytt möbeltyg, vände man sig till Svensson för att bolla idéer.

   – I min idépallet lyckades jag skapa ett uttryck som tillförde en ny dimension till Svenskt Tenns utbud och vi bestämde att tillsammans ta fram ett nytt högkvalitativt möbeltyg med linyta, berättar Eva Larsson, designer på Svensson.

Slutresultatet är möbeltyget Twist, en lin- och ullkvalitet formgivet och producerat exklusivt för Svenskt Tenn av Svensson, i den färgskala som är så djupt förknippad med Svenskt Tenn där intensiva färger blandas med naturtoner. Namnet Twist syftar på att den melerade effekten i tyget är skapad genom att garn i två färgtoner är blandade i väven. 

   – Sverige hade en gång en förhållandevis stor textilindustri. Idag finns ett fåtal producenter kvar men där finns också en stor hantverksskicklighet. Genom att tillverka i Sverige så långt det är möjligt vill vi bidra till att bevara svenskt kvalitetshantverk, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Hos Svensson finns svensk textilhistoria samlad samtidigt som vi utvecklar  högteknologiska vävar. Att ha kontroll över hela processen från färgning och beredning till färdig väv är unikt.

Twist finns i fem färgställningar och tillverkas i Svenssons fabrik i Kinna. I utställningen i Svenskt Tenns butik på Strandvägen i Stockholm finns nu möbleringar som visar de nya textilerna. Utställningen är öppen för alla och pågår fram till 27 september.

Svenskt Tenn soffa
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev