Publicerad 2017-01-30

Serie - Design med vacker svärta

Serie låter mötet mellan färg och svart sätta tonen. Resultatet är ett inspirerande möbeltyg med många möjligheter.

Serie-04.jpg

Tillsammans med närbesläktade Duo, en annan nyhet bland vårens möbeltyger, bildar Serie ett karaktärsstarkt par i Svensson stora familj av möbeltyger i ull. På Serie skapar mötet mellan svart och färg ett behagligt och stilrent mönster som på håll ger en nästan enfärgad känsla. I kombination med Duo ger Serie mängder av möjligheter att skapa rum med egna uttryck och vackra effekter.

Svart skapar dynamik

Designen har Eva Larsson skapat genom att utveckla, testa och kombinera olika trådverk och möbeltygsbindningar direkt i vävstolen. Bland mängder av prover, valdes sedan Duo och Serie ut.

– Att jobba med färgeffekter på det här sättet är helt nytt för mig och det är otroligt spännande. Svärtan skapar dynamik och ett vackert linjespel, samtidigt som det ger tyget en vacker yta, säger Eva Larsson.

Serie-05.jpg

Enkel att kombinera

Serie finns i en generös färgskala med 25 nyanser som för tankarna till nordisk design. De vackra färgerna gör Serie till ett tyg som passar i alla miljöer och som är enkelt att kombinera med andra gardin- och möbeltyger i Svenssons kollektion.

Serie-06.jpg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev