Publicerad 2018-02-08

Nya Tableau hyllar Ingmar Bergmans 100-års minne

I vårens kollektion från Svensson finns möbeltyget Tableau med som en spännande nyhet. Redan nu är nykomlingen med och hyllar 100-års minnet av Ingmar Bergman, när studenter från Träcentrum tagit fram möbler inspirerade av demonregissörens filmer.

Oidipus-Brian-Predstrup-Tracentrum-Svensson-Tableau-01.jpg

2018 är det 100 år sedan Ingmar Bergman föddes. Det har eleverna på Träcentrum tagit som inspiration och tema till sina examensarbeten. På Stockholms Furniture & Light Fair ställer de nu ut sina alster.

Ett av de sju alster som kollektionen består av heter Oidipus, en sittmöbel skapad av Sebastian Galo, Sanna Andersson och Eddie Gustafsson, klädd i Tableau från Svensson. ”Ingmar visade sin mamma mycket kärlek men kände att han inte fick någon tillbaka”, berättar trion. ”Filmen Persona handlar just om Ingemars relation till sin mamma och den avsaknad och längtan efter kärlek han kände. Det är från den filmen vi hittat vår inspiration.”

Oidipus-Brian-Predstrup-Tracentrum-Svensson-Tableau-02.jpg

Möbeln som gruppen tagit fram är skapad för att omfamna den som sitter i och ge en varm känsla, så som kärleken från en mamma. Med runda former och djupa färger hoppas formgivarna ge en hint om vad Ingemar längtade efter. ”Sitter man två hamnar man nära och det uppstår en positiv energi. Är du däremot ensam känns den lite för stor, som att något saknas.”

Studenterna vände sig till Svensson när det gällde tyg. De föll för Tableau – ett helt nytt möbeltyg i ull, med influenser från Coco Chanel och en blinkning till 60-talet i härliga färgställningar.

”Det här är morgondagens formgivare och designers och det känns roligt och oerhört meningsfullt att stötta dem i sina projekt”, säger Camilla Parneving, Marknadschef på Svensson. ”Eleverna har gjort en fantastisk möbel där vår Tableau blir lite pricken över i:et.”

Oidipus-Brian-Predstrup-Tracentrum-Svensson-Tableau-03.jpg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev