Produkten har lagts till i kundvagnen.
Produkten har tagits bort ur kundvagnen.
Kund har lagt något i varukorgen.
Du måste välja kund innan du kan välja produkter.
Du kan bara köpa ett begränsat antal av denna produkt.

Svensson - En del av Konstfacks 175-åriga historia

Sedan i våras pryds Konstfacks restaurang The Plant av ett jättelikt vävt fotografiskt collage, framtaget för att spegla och hylla Konstfacks snart 175-åriga historia. Väven är ett smycke för Konstfacks elever och besökare och det är en ära för Svensson att ha varit med och tagit fram väven i vår fabrik i Kinna

Forna Konstfackstudenter har genom åren lämnat ikoniska spår genom odödlig design. Några utav dessa har samlats som bilder på ett livfullt och detaljrikt draperi som sedan ett tag tillbaka hänger majestätiskt i matsalen The Plant på Konstfack i Stockholm. Ett spännande och estetiskt sätt att lyfta fram och uppmärksamma Konstfacks snart 175-åriga historia.
Väven är designad av arkitektbyrån Uglycute i samarbete med formgivaren Johan Bisse Mattisson och konsthantverkare Amica Sundström och består av 10 separata våder som tillsammans bildar en drygt 60 kvadratmeter sammanhängande stor yta.

Väven är skapad med över 160 olika bindningar – samtliga baserade på en svartvit varp med två olika blå nyanser i väft. Bland bilderna hittar vi Stig Lindbergs Berså, Skrot-Nisse, Matta av Märta Mås-Fjetterström, Jonas Bohlins stol Concrete och Tove Janssons Mumintroll. I väven finns även en stol från Stockholms tunnelbana klädd i en annan välkänd före detta Konstfackelevs - Lasse Åberg - design, vilken tagits fram i samarbete med och producerats av Svensson i Kinna under många år.

- ”Det är fantastiskt kul att få vara med att ta fram ett konstverk av textil som detta”, säger Annika Svedberg, affärsområdeschef på Svensson. ”I tätt samarbete med Uglycute och Konstfack har vi varit med och jobbat med bindningar och designunderlag för att överföra visionen till ett faktiskt tyg vilket varit en jättespännande resa med ett slutresultat vi är stolta över. Projekt visar både på bredden av svenska designikoner men också vävningens komplexitet och möjligheter.”

Loading…