Produkten har lagts till i kundvagnen.
Produkten har tagits bort ur kundvagnen.
Kund har lagt något i varukorgen.
Du måste välja kund innan du kan välja produkter.
Du kan bara köpa ett begränsat antal av denna produkt.

Föräldralösa barn i Uganda odlar grönsaker i ett av världens tuffaste klimat med donerad väv från Svensson

Mitt under Afrikas brännande sol driver Mission Servants Ministry ett barnhem för föräldralösa barn. I januari byggdes ett växthus för att kunna odla även när solen är som starkast. Nu kan barnen hjälpa till att odla sin egen mat under hela året. Ett projekt som vi på Svensson är oerhört stolta över att få ha varit med och bidragit till.

På Child Redeemed (CRM) i Bwasi, Uganda bor 41 barn, alla med olika bakgrund men med det gemensamt att de är föräldralösa. CRM:s uppgift är att ta hand om och stötta barnen tills de gått ut gymnasiet och fått utbildning. Alla barn är väl omhändertagna och har tillgång till vård, vatten, mat, kläder, utbildning och inte minst en trygg miljö. På tre hektar inhägnad och säker mark kan barnen leka. I januari 2018 byggdes ett växthus i anslutning till barnhemmet, vilket gör att de nu också kan odla grönsaker i en skyddad miljö.

I Bwasi är temperaturerna alltid höga och den starka ekvatorsolen är ofta brutal när den strålar ner. Klimatförhållandena begränsar möjligheten att odla grönsaker som tomater och paprika utomhus och därför initierades byggandet av ett växthus. Ett berikande projekt för både personal och barn.

"Även om CRM handlar om barnomsorg - inte tomatodling - är det viktigt för barnen att lära sig att planera och genomföra ett projekt. Alla våra barn kan nu en hel del om odling, säger Bob Hillebrand, grundare på Mission Servants Ministry.

Växthuset är byggt av klimatväven Solarwoven Ultra, donerad av Svensson. Väven gör det möjligt att odla under skydd och på så sätt förlängs odlingssäsongen.

Byggnationen av växthuset är ett av många projekt som syftar till att förbättra CRM:s verksamhet. Förutom att det gett värdefulla lärdomar var projektet roligt för alla involverade.

"’Kidpower’ kom till nytta när vi behövde flera dussin par händer. Nu när det är klart kan jag säga att vi hade riktigt roligt under hela resan", skriver Bob Hillebrand.

Loading…