Patch – Distinkt mönster som sprider ljus

Nya färgkombinationer till ett uppskattat mönster. Med sin nya, uppgraderade färgskala ligger den vävda, dubbelsidiga gardinen Patch ännu mer rätt i tiden.

Patch är en vävd gardin vars vackra, tidlösa design skapades av Wiveca Hall 2002. Med sitt grafiska rutmönster och mångfacetterade färgspel är Patch en gardin som tar plats.

Lätt att kombinera

Arkitekter och inredare världen över har i många år uppskattat Patch för dess förmåga att skapa dynamik i offentliga miljöer som skolor och vårdinrättningar. När gardinen nu förses med en ljusare, lättare färgskala som bättre återspeglar tidens trender får Patch både ökade användningsområden och nya kombinationsmöjligheter.

- Vi har lättat upp färgerna på Patch till ett modernare uttryck, lättare att kombinera både med våra övriga gardiner och vår stora familj av möbeltyger. Patch gör sig nu lika bra på hotell och kryssningsfartyg som i kontorsmiljöer och större konferensanläggningar, säger Inger Högberg, designer på Svensson.

Dynamiskt ljusspel

Det vävda tyget av flamsäkert Trevira CS ger Patch ett dubbelsidigt mönster, vilket gör att gardinen fungerar utmärkt som rumsavdelare i stora utrymmen eller som fasad mot fönster eller glasväggar.

- En stor fördel med Patch är att den är lika snygg på båda sidor. Den är vävd med olika bindningar, vilket ger gardinen många olika ytor som skimrar vackert när den draperas, säger Inger Högberg.

Färger i tiden

Den stora utmaningen under utvecklingsarbetet, betonar hon, var att hitta en tidlös färgskala med spännande kombinationer.

- Det vi utvecklar idag kommer att vara med oss i många år framöver. Allt vi gör måste vara hållbart över tid och kännas lika aktuellt idag som imorgon, säger Inger Högberg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev