Iconic och Link – Global design med skandinavisk signatur

Iconic och Link är två nya möbeltyger som med sina klara färger och distinkta ränder gör det lätt att skapa liv och dynamik i moderna offentliga miljöer.

Skärmväggar i ett kontorlandskap. Sänggavlar på ett hotell. Stolar i en hörsal. De nya möbeltygerna Iconic och Link är skapade för att sätta pricken över i:et i en lång rad olika rum och miljöer. Med sina livfulla randmönster och kontrastrika färger adderar de en ny dimension till vår textilfamilj.

Ränder på ett nytt sätt

- Jag har alltid fascinerats av ränder, de finns i vårt kulturarv och ligger i tiden just nu. Faran med dem är att de lätt blir banala, men med Link och Iconic har vi skapat en sober, lekfull design som kan ge en härlig twist till smakfulla offentliga miljöer, säger Eva Larsson, ansvarig designer på Svensson.

De båda tygerna hänger ihop färg- och mönstermässigt men skiljer sig åt i bredden på ränderna. Som den bredare av de två har Iconic en annan tyngd och ett annat tempo än sin livligare kollega. Båda är vävda av slitstark, flamsäker och tvättbar Trevira CS.

Förlåtande tyg

- Iconic och Link bygger på en mörk bas med en mångfald klara färger och ränder, vilket ger ett djup åt tyget som lätt döljer smuts och fläckar. Det gör det väldigt tåligt och förlåtande, säger Eva Larsson.

Tygerna kommer i åtta färgställningar vardera, vilket bäddar för stora val- och kombinationsmöjligheter för den som vill kombinera Iconic och Link med andra produkter ur vår kollektion.

Globalt och lokalt

Den stora utmaningen i designarbetet, berättar Eva Larsson, var att få till färgsättningen i varje rand:

- Designen ska kännas modern och åldras vackert. Dessutom ska den ha balans och bära Svenssons signatur av att vara både global och skandinavisk. Det tycker jag att både Iconic och Link gör på ett behagligt sätt.

 

Link i detaljj

Iconic i detalj

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev