Tips voor het reinigen van de Svensson-schermen

In het algemeen adviseren wij om algenvorming te voorkomen door het Svensson®-scherm te laten drogen. Dit doet u door het scherm gedeeltelijk open te zetten, zodat het kan drogen. Algengroei ontstaat als het scherm permanent nat is en wanneer het wordt samengevouwen in natte toestand of in koudere nachten en na energiebesparing.

Svensson-schermen die verontreinigd zijn met algen moeten om te beginnen worden gereinigd op natuurlijke wijze, om beschadiging van de schermen te voorkomen. Het verontreinigde scherm kan op een warme, zonnige dag gedeeltelijk worden gesloten, zodat de straling van de zon de algen doodt.

Moeten de Svensson-schermen toch met een schoonmaakmiddel worden gereinigd, dan beveelt Svensson onderstaande producten aan. Als deze producten in matige hoeveelheden worden toegepast, leidt dat niet tot schade aan de Svensson-schermen. Spuit nooit rechtstreeks met hoge druk op de schermen. Zo voorkomt u vervorming van de schermstructuur.

H2O2 - waterstofperoxide
Waterstofperoxide veroorzaakt geen damp. Het product is actief in natte toestand; zodra het opdroogt valt het uiteen in water (H2O) en zuurstof (O2). Het product wordt op het scherm gesproeid en hoeft daarna niet te worden afgespoeld.

Mennoclean
Van Mennoclean is bekend dat een dosering van meer dan 2% nadelige effecten op het gewas kan hebben. Het product is actief in natte toestand. De basis bestaat uit alcohol en zuur, waarbij de alcohol verdampt zodra het product opdroogt. U hoeft het product niet af te spoelen.

Overige producten of oplossingen kunnen wij niet aanbevelen. Wilt u desondanks een product gebruiken dat hier niet wordt genoemd, neem dan onderstaande maatregelen in acht om beschadiging van het Svensson-scherm zoveel mogelijk te beperken:

  • Dek het scherm tijdens de behandeling af met waterdicht materiaal 

  • Spoel het scherm na afloop af met ruim schoon water 

  • Voer de reiniging niet uit op een warme, zonnige dag 

 

Op de hoogte blijven