Temperatuur

Een belangrijke parameter voor een goed kasklimaat is de temperatuur. Het moet niet te warm of te koud zijn. Een goede balans is goed voor zowel uw planten en uw bedrijf.

Te veel zonlicht verwarmt de kas en het gewas tot ongewenste niveaus. Voor de meeste gewassen geldt dat de fotosynthese vertraagt bij temperaturen boven 30 °C. Als de temperatuur te laag is, vertraagt de plantengroei, de bloei en vruchtvorming. In koude nachten en bij een krachtige wind, sneeuw of regenval kan de kastemperatuur snel dalen. 

Niet te warm, niet te koud
Als het te warm is, meestal door te felle zon, neemt de fotosynthese af. Veel van de bij de fotosynthese geproduceerde suikers gaan op aan onderhoud, wat ten koste gaat van de groei. Als het te koud is, vertragen de groei en de ontwikkeling van het gewas.

Hoe kunt u de stookkosten reduceren?
Energiekosten vertonen al jarenlang een stijgende trend. Afgezet tegen deze kosten, zijn klimaatschermen maar een bescheiden investering. De rendementen daarentegen liegen er niet om. Onze schermen bevatten kunststof en aluminium bandjes die uitgaande straling effectief blokkeren. Hoe meer aluminium bandjes, hoe groter de besparing. Zijn de schermen 's nachts gesloten, dan houden ze de warmte optimaal vast. Met resultaten om warm voor te lopen: 43% tot 75% minder stookkosten vergeleken met een kas zonder schermen. Ook in kassen waar niet gestookt wordt, houden onze schermen de warmte binnen. Het gevolg: kastemperaturen van 3 tot 5 °C of hoger, en dat is goed nieuws voor de groei van het gewas. In gebieden die gevoelig zijn voor nachtvorst wordt uw gewas hierdoor ook nog eens beschermd tegen vorstschade. Onze schermen helpen om warmte vast te houden. Maar ook om te koelen. Koelen is een kostbaar proces. Onze zonwerende schermen zorgen er voor dat u op deze kosten kunt besparen.

Op de hoogte blijven