Certificaten

Tegenwoordig is het in stand houden van een hoge productkwaliteit een voorwaarde om te overleven. Bij Svensson gaat dat vanzelf - we hebben immers altijd uitsluitend het beste textiel geproduceerd.


ISOSvensson-ISO-certificate-logo.jpg

Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 9001 en we zorgen voortdurend voor verbetering van onze processen om topkwaliteit te kunnen garanderen. De handhaving van onze strenge normen laten we niet over aan een aparte afdeling. Al onze medewerkers zetten zich in voor de kwaliteit en het is dan ook de verantwoordelijkheid van iedereen in het bedrijf.
 

ISO 14001 certificate

ISO 9001 certificate

 


EcolabelEcolabel.jpg

EU Ecolabel is een gezamenlijk Europees keurmerk dat uitgaat van een uitvoerige benadering van de volledige levenscyclus van het product: van de grondstoffen tot de gebruiksvriendelijkheid. Onze wollen meubelstoffen en gordijnen van biologische katoen en linnen zijn volgens dit keurmerk gecertificeerd.

Ecolabel certificate

The Ecolabel European Commission website

 

 


Oeko-TexOeko-tex.jpg

Het belangrijkste milieukeurmerk ter wereld voor textiel dat is getest op schadelijke stoffen. Volgens Oeko-Tex® gecertificeerde producten zijn getest en goedgekeurd door internationaal erkende textielinstituten. Alle meubelstoffen, gordijnen en schermen van Svensson zijn voorzien van het certificaat Oeko-Tex® Standard 100 productklasse IV met betrekking.

Oeko-Tex certificate

Oeko-Tex website
 

 


REACH

Volgens verordening EC 1907/2006 (REACH) moeten de productie en de invoer van chemische stoffen boven een ton per jaar – of producten die meer dan 0,1% chemische stoffen bevatten – worden geregistreerd in de database van het Europees Chemicaliënagentschap (ECHA). Svensson is een zogenoemde "downstream user", een gebruiker in een van de laatste stadia van het productieproces. Gebruikers van chemische stoffen zijn verplicht om de leverancier van het chemische materiaal informatie te verstrekken over de manier waarop het wordt toegepast. Wij zijn ook verplicht om onze klanten te informeren. Conform de regels van REACH garanderen wij dat voor onze producten noch voor de schadelijke stoffen die zij bevatten een registratieplicht geldt bij het Europees Chemicaliënagentschap.

REACH is chemische wetgeving die geldt als vervanging van een groot deel van de regels met betrekking tot chemicaliën die vóór 1 juni 2007 van kracht waren in de EU en in Zweden. De afkorting REACH betekent Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals.

www.echa.europa.eu

 


Trevira

Trevira-CS.jpg

 

Our product range is targeted towards professional interior design with extremely high standards in terms of design and quality. Our collections are made from natural materials and flame-retardant materials such as Trevira CS.

Trevira CS is the flame retardant brand and is the only supplier in the world that offers the complete range of textile polyester yarns from the one source. The abbreviation CS stands for comfort and safety in fabrics that are at the same time comfortable, safe and flame retardant according to the important international regulations on protection against fire.

Svensson is a part of the Trevira CS Club as a gold member and is one of the winners of the Trevira CS Fabric Creativity Competition 2015 which was held within the framework of the Trevira CS Club.

www.trevira.com

Trevira Gold member certificate

Trevira Most Creative Fabric

 


HofleverancierRoyal-Warrant-Holder.jpg

Svensson is een van de circa 130 bedrijven in Zweden die het predicaat ‘hofleverancier’ mogen voeren. Daar zijn we trots op en het bevestigt de kwaliteit en de reputatie van onze producten.

Zweden is al meer dan duizend jaar een monarchie. Al die tijd hebben ambachtslieden, handelaren en anderen goederen en diensten geleverd aan het staatshoofd en de koninklijke familie van Zweden.

Om in aanmerking te komen voor het predicaat moet een bedrijf goederen of diensten leveren aan een lid van de koninklijke familie. Het bedrijf moet daarnaast beschikken over een goede reputatie en voldoen aan strenge morele en ethische normen.

 

Op de hoogte blijven