Gepubliceerd 12-2-2015

Webinar voor teeltadviseurs nuttig en informatief

Meer dan 60 internationale teeltadviseurs waren aanwezig bij het succesvolle webinar over innovatieve teelttechnieken, georganiseerd door Svensson samen met Hoogendoorn en LetsGrow.com

Op 15 januari 2015 is het webinar voor internationale teeltadviseurs succesvol verlopen. De digitale opkomst overtrof alle verwachtingen. Meer dan 60 teeltadviseurs, die zich verspreid over de wereld bevonden, hebben de presentaties via internet bijgewoond. De wereldwijd groeiende vraag naar teeltkennis, was de aanleiding tot het organiseren van het webinar.
 
Het gratis online seminar was het vervolg op een viertal workshops in 2014, waarin Hoogendoorn, LetsGrow.com en Svensson hun krachten bundelden om hun specialistische kennis van innovatieve teelttechnieken over te dragen op internationale teeltadviseurs. Om teeltadviseurs in elke tijdzone te bereiken, werd het webinar op twee verschillende tijdstippen gehouden Dat bleek een juiste keuze: maar liefst zestig belangstellenden uit landen verspreid over de wereld, van Brazilië tot Japan en van Finland tot Iran, meldden zich aan. Deelname via internet vanaf de eigen locatie bleek voor de deelnemers zeer laagdrempelig, tijdbesparend en efficiënt. 
 
Kennisuitwisseling grondslag voor samenwerking
Inhoudelijk was het webinar van hoog niveau. Ton Habraken van Svensson sprak over maximale lichttransmissie bij klimaatschermen en de invloeden van het gebruik van dubbele klimaatschermen. René Beerkens van Hoogendoorn gaf tijdens het webinar een presentatie over recente klimaatregeltechnieken en energiebesparing. Christiaan Posthumus Meyjes van LetsGrow.com gaf een uitgebreide demonstratie van hun online platform waar gebruikers teeltgerelateerde gegevens kunnen vergelijken. Tot slot werd de mogelijkheid geboden om vragen te stellen via de chat. Kennisuitwisseling wordt gezien als de grondslag voor een effectieve samenwerking.
 
Verdere uitdieping van onderwerpen
De deelnemers waren te spreken over het webinar. Eelke Hempenius, Product Development Manager bij Grodan, marktleider in het aanbod van duurzame steenwolsubstraten voor de glastuinbouw: “Ik was met name geïnteresseerd in de presentatie van Svensson over het Harmony klimaatscherm, omdat de hoge gradatie diffuus licht niet alleen invloed heeft op het groeiproces van de planten, maar ook het gebruik van water en meststoffen reduceert. Hier liggen raakvlakken met Grodan, want via druppelsystemen dienen wij water toe. Het was nuttig om ook cijfers te zien van de behaalde resultaten.”
Uit de feedback is gebleken dat de deelnemers gezien de hoeveelheid informatie de behoefte hebben aan verdere uitdieping van bepaalde onderwerpen. Het voornemen bestaat om aan het webinar een vervolg te geven teneinde de teeltadviseurs de gewenste aanvullende technische kennis aan te reiken.
 

Op de hoogte blijven