Gepubliceerd 27-11-2014

Svensson in de “Club van 100”

Mede door de verdwijning van de collectieve financiering van het innovatie-gedreven onderzoek via het Productschap Tuinbouw, staat de doorontwikkeling van kennis sterk onder druk. Diverse toeleveranciers in de tuinbouw, waaronder Svensson, hebben om deze reden krachten gebundeld om deze vorm van onderzoek uit te kunnen blijven voeren

De “Club van 100” is een initiatief van Wageningen UR Glastuinbouw, waarbij toeleveranciers trachten bij te dragen aan de continuïteit van het toegepast-strategisch onderzoek.
Inmiddels hebben meer dan vijfentwintig toonaangevende bedrijven aangegeven dat zij lid willen worden van de Club van 100.. Daarmee pakken zij de verantwoordelijkheid voor een stuk veiligstelling van het toegepast-strategische onderzoek bij Wageningen UR Glastuinbouw. Alle huidige en toekomstige leden, leveren een financiële bijdrage van €15.000. De helft van dat bedrag komt ten goede aan het 1-op-1 onderzoek en advies voor de individuele bedrijven. De andere helft vormt het gezamenlijke budget van de ‘Club van 100’. De bedrijven beslissen samen, en in overleg met Wageningen UR Glastuinbouw, over de inzet van deze middelen voor toegepast-strategisch onderzoek bij Wageningen UR Glastuinbouw. Alle leden van  de ‘Club van 100’ zullen prominent zichtbaar zijn op de hoofdlocatie van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk.

Maarten Oostenbrink, algemeen directeur van Ludvig Svensson Nederland, benadrukte de overeenkomsten tussen de deelnemende partijen. "Ludvig Svensson is een familliebedrijf, net als veel andere bedrijven in de tuinbouw. Juist in deze crisis maken familiebedrijven het verschil. Ze onderscheiden zich door hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dat doen wij nu ook door dit initiatief te ondersteunen. Als we met andere toeleveringsbedrijven samenwerken, dan kunnen we in de toekomst het verschil blijven maken."

Op 20 november 2014 was de formele bekendmaking van het initiatief, de bedrijven zetten hun handtekening onder de afspraken en werden de naamborden van de bedrijven onthuld. Officieel gaat het initiatief met ingang van 1 Januari 2015 van start.

De club van 100 heeft de ambitie dit initiatief verder te laten uitgroeien tot een krachtige groep innovatieve bedrijven die staan voor de innovatiekracht van de glastuinbouwsector en te werken aan kennis en innovaties die ten goede komen aan álle bedrijven die toeleverancier zijn in de glastuinbouw.

WUR  WUR2

WUR4  WUR3 

 

Op de hoogte blijven