Gepubliceerd 24-6-2015

Svensson gaat een ​​beter klimaat creëren in Driscoll's nieuwe high-tech kassen in Mexico

De vraag naar aardbeien in Noord-Amerika heeft de afgelopen jaren onbetwist een indrukwekkende groei doorgemaakt. Een deel van deze groeiende vraag is het gevolg van de toenemende consumptie in de Verenigde Staten en Canada, die op gang is gekomen door nieuwe gezondheidsinformatie over de voedingswaarde van aardbeien.

Mexico is lange tijd als een potentiële producent beschouwd om in deze vraag te voorzien, dankzij de ideale weersomstandigheden en lage productiekosten in combinatie met een uitstekende kwaliteit van het product.

Om een ​​stap voor te blijven en te zorgen voor een continue aanvoer van aardbeien, legt Driscoll's, een van de toonaangevende leveranciers van verse bessen, zich toe op de productie van aardbeien in high-tech kassen met optimale klimatologische omstandigheden in de staat Puebla, het eerste project van zijn soort in Mexico.

Svensson is blij om bij dit project betrokken te zijn door de levering van speciale schermen die zorgen voor zonwering, diffuus licht en beheersing van de temperatuur. Hierdoor wordt de groei van het gewas gestimuleerd en ook de kwaliteit bevorderd. Daarnaast zorgen de schermen voor een forse verlaging van de verwarmingskosten, die in dit gebied hoog kunnen uitpakken door de koude nachten die hier vaak voorkomen. Het schermtype wat wij leverden is HARMONY 4047 FR.

 

 

strawberry

 

Op de hoogte blijven