Gepubliceerd 30-6-2015

Svensson aanwezig op internationale workshop voor grote Midden-Amerikaanse producent

Het Llano Aguascalientes Technologisch Instituut in Aguascalientes, Mexico, heeft onlangs in samenwerking met de Aguascalientes Produce Foundation, een internationale workshop georganiseerd. Deze werd gehouden voor een groep technici en productiemanagers van een grote kasproducent in Midden-Amerika en droeg het thema 'Voeding en de beheersing van ziekten en plagen in chilipepers en kruiden'.

De Aguascalientes Produce Foundation promoot actief het opleiden van producenten, onderzoekers en technici en het belang van kennisoverdracht van duurzame ontwikkelingen in de landbouw. De onlangs gehouden workshop is een van de vele voorbeelden van de inzet van de organisaties voor ondersteuning van de belangen van agrarische producenten in Latijns-Amerika.

Ludvig Svensson nam deel aan de workshop in de vorm van een presentatie over 'Schermgebruik voor verbeterde klimaatbeheersing in kassen' met aandacht voor de vele voordelen van Econet insectenbestrijdingsschermen en diffuse zonweringsschermen voor groenten in tropische klimaten. Filclair, Hoogendoorn en Koppert namen ook deel aan de workshop.

Vervolgens kregen de aanwezigen de gelegenheid om een ​​project in Queretaro, Mexico, te bezoeken, waar Svensson's vlamvertragende diffuse Harmony-scherm is geïnstalleerd. Zij ontvingen informatie uit eerste hand over de werking van het scherm en kregen de kans het verschil met het koelere klimaat te ervaren.

Central-America-workshop

Op de hoogte blijven