Gepubliceerd 19-8-2014

Nieuw project voor SEMAY AKAS in Afyon, Turkije

Dit voorjaar is SEMAY AKAS Agricultural Products and Greenhouses onder leiding van managing director Alev Semker Akal, gestart met een nieuw project van 10 ha in Afyon in Centraal Turkije.

Afyon is een unieke locatie met koude winters en vrij warme zomers. Doordat het gebied op ca. 1000 hoogte ligt is het ´s zomers niet zo heet als in het kustgebied, wat voordelig is voor de zomerproductie. De vele zonuren in dit gebied bevorderen de groei en tomatenproductie. Het gebied is gezegend met vele bronnen van geothermisch warm water, dat onder anderen gebruikt kan worden om de kas te verwarmen. Semay  Agricultural Products and Greenhouses en produceert tomaten; omdat ze het beste voor het gewas willen, besloten zij te investeren in een dubbel scherm; een LUXOUS 1347 FR (transparant en energiebesparend) en een HARMONY 3315 O FR (zonnescherm).

semayakas2     semayakas1     

De kas wordt verwarmt met heet water afkomstig van een geothermische bron. Door de (soms) extreem lage temperaturen van -20 ° C in dit gebied is de temperatuur van het water niet altijd voldoende om de ingestelde temperatuur te bereiken in de kas. Met behulp van het transparante LUXOUS energiescherm is men echter in staat om steeds de juiste kastemperatuur te halen, wat ervoor zorgt dat het gewas constant en met een hoge snelheid groeit.

Het Harmony scherm is geïnstalleerd om schaduw te bieden in de periode april-september, wanneer temperatuur en instraling kunnen oplopen tot een schadelijk niveau wat leidt tot stagnatie van de groei en een slechte vruchtkwaliteit. Het Harmony scherm voorkomt dit en zorgt ervoor dat de productie en kwaliteit op een hoog niveau blijft.

semayakas4     semayakas5

 

Op de hoogte blijven