Gepubliceerd 11-9-2014

Seasun maakt aanvang met energieschermen

Dit najaar begint er bij Seasun in Kapelle de omvangrijke operatie van het vervangen van het daar aanwezige energiescherm.

Op 34 ha van het in 2001 gebouwde gedeelte ligt sinds de bouw een SLS 10 ULTRA PLUS energiescherm, dat na 13 jaar trouwe dienst aan vervanging toe is. Na zich grondig georiënteerd te hebben op de keuze van het te installeren nieuwe scherm is de keuze gevallen op LUXOUS 1347 FR van Svensson. De reden hiervoor waren de positieve ervaringen van collega tuinders, met name de goede vochtdoorlatendheid en daarnaast ook de bijzonder hoge lichttransmissie. “Een belangrijk punt”, aldus Jeroen Steenbrink, technisch manager bij Seasun,”want wij willen veel schermuren kunnen maken zonder dat de groei daaronder te lijden heeft.”

Ook voor Seasun zijn het momenteel geen glorieuze tijden. Toch hecht men er aan om de kasuitrusting up to date te houden. Daar past ook bij dat het schermdoek op tijd vervangen wordt. “Zodoende blijven energiebesparing en kasklimaat op het gewenste niveau en kunnen we , ook in deze uitdagende tijden, bouwen aan een rendabele en duurzame kasgroenteteelt”, aldus Jeroen.

Seasun was in 2001 één van de eerste kasgroentetelers die ervoor koos om in Zeeland te gaan tuinen. Ook dat had alles met rendabel telen te maken. Het gebied rond het Zeeuwse Kapelle kent namelijk het hoogste aantal zonuren van Nederland, terwijl de temperatuur er in zomer en winter gematigder is dan elders. In de kassen worden naast tomaten ook paprika’s geteeld.
 

Seasun

 

Op de hoogte blijven