Gepubliceerd 13-9-2016

Uitnodiging paprikamiddag op vrijdag 30 september

Op vrijdag 30 september organiseert Delphy een ‘Middag Tuinen’ bij het onderzoek naar de energiezuinige paprikateelt met dubbele LUXOUS schermen.

Delphy organiseert deze  ‘Middag Tuinen’ om telers, toeleveranciers, consultants en onderzoekers te informeren over de huidige stand van zaken binnen de paprikaproef en wat er met oog op de toekomst nog mogelijk zal komen. Graag nodigen wij u uit voor deze paprikamiddag bij het Improvement Centre van Delphy in Bleiswijk

De doelstelling van het project ‘Energiezuinige paprikateelt’ is praktijkconform energiezuinig telen met behoud van kwaliteit en productie. Door het gebruik van dubbele LUXOUS schermen van Svensson en inzet van verwarming op uitsluitend temperatuurvraag mag het gasverbruik aan het einde van de teelt maximaal 20 m3/m2 zijn. Tot nu toe is er geen binnen rot geconstateerd, is de productie conform praktijk en het gasverbruik (tot 1 september) 13,4 m3/m2.

peppertrial300x200.jpg

De paprika’s worden gekweekt in een afdeling die is uitgerust met een dubbele schermdoekinstallatie met de LUXOUS 1547 D FR en de LUXOUS 1347 H2no FR. Mede door veel schermuren te maken wordt het energieverbruik laag gehouden. Veel schermuren maken is mogelijk door de bijzonder hoge lichtdoorlatendheid en het goede vochttransport van de LUXOUS energieschermen. 's Nachts blokkeren de LUXOUS energieschermen opwaartse energie uitstraling naar de koude hemel. Dit effect wordt gemeten met een nieuw type sensor, een netto stralingsmeter die is geïnstalleerd in deze afdeling. 
Op hete en zonnige dagen deze zomer zijn de LUXOUS schermdoeken ook overdag gebruikt om het gewas en de vruchten te beschermen en om een goed groeiklimaat in de kas te creëren.

Paul Arkesteijn van Svensson geeft een presentatie over deze LUXOUS schermen die worden toegepast. De proef wordt uiteraard ook bezocht, zie hieronder het hele programma van deze middag.
 
U komt toch ook? Wij ontmoeten u graag.

Programma

13.30 uur    Ontvangst met koffie/thee bij Delphy Improvement Centre in Bleiswijk
13.45 uur    Welkom en doelstelling middag door Jeroen van Buren
13.50 uur    Bezoek aan proeven Improvement Centre en Wageningen UR Glastuinbouw
15.00 uur    Resultaten huidige proef door Arie de Gelder & Rick van den Burg.
15.30 uur    Presentatie Svensson door Paul Arkesteijn
15.45 uur    Pauze met koffie/thee
16.00 uur    Presentatie Rudi Aerts, onderzoeker van Proeftuin Hoogstraten in België
                    over het binnen rot onderzoek.
16.30 uur    Samenvatting/discussie
16:45 uur    Netwerkborrel 

Locatie

Delphy Improvement Centre
Violierenweg 3
2665 MV Bleiswijk

Parkeren

Er is voldoende (gratis) parkeerruimte bij het gebouw.

 

Op de hoogte blijven