Gepubliceerd 13-4-2017

Chinese ‘Solar Greenhouse’-kas in Bleiswijk geopend


Woensdag 12 april 2017 is de Chinese ‘Solar Greenhouse’-tuinbouwkas officieel geopend, op
het terrein van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, naast
het Improvement Centre van Delphy in Bleiswijk.

2017-chinese-solar-greenhouse-Bleiswijk-(002)626x300.jpg

Chinese kas met Nederlandse innovaties

De kas is voorzien van innovatieve technologie zoals het zeer transparante energiebesparende klimaatscherm LUXOUS 1347 FR van Svensson dat binnen in de kas geïnstalleerd is. Het doel hiervan is het bereiken van een hogere etmaal temperatuur door het binnenhouden van de warmte, niet alleen
's nachts maar ook in de vroege ochtend en in de namiddag.

chinese-solar-greenhouse-with-LUXOUS-1347-FR-(002)626x300.jpg

De Chinese kas op zonne-energie is voorzien van hoogwaardige Nederlandse technologie en bootst de klimaatomstandigheden na van een typische tuinbouwkas in China. Door het onderzoek in deze kas zullen de Nederlandse leveranciers van tuinbouwtechnologie beter in staat zijn om in China moderne Nederlandse technologie te leveren die aansluit op de lokale omstandigheden en wensen. Met die Nederlandse innovatieve technologie kunnen Chinese telers de kwaliteit en opbrengst van hun gewassen verder verbeteren.

Het onderzoek aan de Chinese Solar Greenhouse is opgezet door ‘Partners in International Business’ (PIB), een groep van toonaangevende Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de tuinbouwsector die actief zijn in China. Het doel van het project is om de positie in China van de leden. Naast Ludvig Svensson zijn dit (Hoogendoorn Growth Management, Ridder Drive Systems, HortiMax, Delphy en Wageningen University & Research) te versterken door hun technologie te promoten en te laten zien welke voordelen het gebruik van deze technologie en kennis biedt voor de huidige Chinese tuinbouwsector. 

2017-chinese-solar-greenhouse-opening-626x300.jpg

De opening werd verricht door commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit en commercieel adviseur van de Chinese ambassade Guosheng Zhang, in aanwezigheid van onder anderen de voorzitter van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen Loek Hermans, de burgemeester van Lansingerland Pieter van de Stadt en de wethouder van Lansingerland Albert Abee, tevens bestuurslid van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Op de hoogte blijven