Gepubliceerd 18-4-2017

Svensson schermen bij Diamond Flowers voor betere sturing van het kasklimaat

De grootste chrysantenkwekerij van Nederland, Diamond Flowers in Zuilichem, werd vrijdag 24 maart jl. feestelijk geopend. De nieuwbouw van 12 hectare glas werd in recordtijd gerealiseerd.

De bouw van de nieuwe chrysantenkwekerij startte in de zomer van 2016 en in week 4 van dit jaar gingen de eerste chrysantenstekken al de grond in. De Venlokas van in totaal 83 kappen van 1.400 m2 zijn beplant met troschrysanten.

Schermen

In de kas zelf is het diffuse scherm Harmony 4215 O FR van Svensson geïnstalleerd. "Je hebt een scherm vooral nodig voor de jonge planten en de volwassen bloemen. Een krijtscherm geeft onnodig lichtverlies, met een beweegbaar scherm kan ik beter sturen", zegt Koen Kreling. Om op daglengte te kunnen sturen is boven het diffuus scherm een verduisteringsscherm aangebracht, ook van Svensson type Obscura 10070 FR WB+B.
Huisman Scherming heeft in deze hypermoderne chrysantenkas van 12 hectare troschrysanten de dubbele scherminstallaties geïnstalleerd.

krelinghuisman626x300.jpg

De reden van de uitbreiding is dat in de afgelopen jaren steeds meer chrysanten moesten worden bijgekocht om aan de vraag van supermarkten te voldoen, verklaart Koen. "Maar wij willen de bloemen liever zelf telen. Dan kun je de kwaliteit beter in de hand houden."

Kreling Chrysanten (waarvan Diamond Flowers deel uitmaakt) produceert jaarlijks 100 miljoen chrysanten in 15 verschillende soorten onder 36 hectare glas in de Bommelerwaard.
Diamond Flowers is eigendom van Koen Kreling en zijn vader Jan, die het moederbedrijf in 1986 heeft opgericht. 

Op de hoogte blijven