Gepubliceerd 29-1-2013

Meer grip op licht leidt tot spectaculaire resultaten

Door met licht te spelen wisten onderzoekers van Wageningen UR Glastuinbouw samen met telers van potplanten en toeleveranciers, waaronder Svensson, spectaculaire resultaten te boeken.

In 2013 en in 2014 loopt het ambitieuze potplanten onderzoek “Grip op licht” bij de WUR in Bleiswijk. Kort samengevat wordt er in deze proef onderzocht wat meer én diffuus licht betekent voor de groei en kwaliteit van de potplanten.
Vorig jaar stonden er Potanthuriums en Bromelia planten in de testafdelingen. Op dit moment zijn dat Phalaenopsis planten.
In de referentie afdeling is een SOLARO 6225 O FR AW geïnstalleerd en in de testafdelingen een HARMONY 5220 O FR. Voor energiebesparing en om klimaat te kunnen maken is als tweede doek een LUXOUS 1347 FR geïnstalleerd.
 
De resultaten van het eerste jaar zijn sensationeel: het toelaten van meer licht en HARMONY-diffuus licht heeft geresulteerd in 25% winst in groeisnelheid.
 
Klik hier en lees het artikel uit telen&trends magazine met het gesprek met onderzoeksleider prof Leo Marcelis over het gebruik van diffuus licht.
 

Op de hoogte blijven