Gepubliceerd 11-12-2018

Svensson ontvangt HortiQ-kwaliteitslabel

Het HortiQ certificaat zorgt er voor dat kwaliteit aan klanten aantoonbaar kan worden gemaakt.

“We zijn een internationale speler in de tuinbouwwereld en juist bij een fysieke afstand die groot is, biedt HortiQ houvast en is kwaliteit aantoonbaar” aldus Remko Noordermeer van Svensson, die maandag 10 december het HortiQ-certificaat ontving. Ook Elektravon Haket ontving een certificaat. Roelof Haket: “We merken dat er bij onze klanten behoefte is aan zoveel mogelijkheid zekerheid. Als het ontwerp en de uitvoering van de installatie voldoet aan de vastgestelde normen, geeft dat zekerheid aan de klant.”

2018 - HortiQ Remko.jpg

De twee bedrijven ontvingen het certificaat op maandag 10 december tijdens de tiende jaarbijeenkomst van HortiQ, uit handen Wim de Wit, bestuursvoorzitter HortiQ, die ook gelijk afzwaaide. “Een jubileum,” licht De Wit toe. “In 2009 reikten we de eerste certificaten uit en ik ben blij te concluderen dat het goed gaat en de waarde van HortiQ zo gezien wordt. Met elkaar versterken we de keten.” De bijeenkomst vond plaats bij KUBO, die al tien jaar werkt volgens de richtlijnen van HortiQ.

“Er zijn inmiddels ook al drie audits voor nieuwe certificaathouders gepland voor begin 2019, vertelt Harm Maters van AVAG, een van de grondleggers van HortiQ. We hopen daarmee nog drie bedrijven het certificaat te mogen overhandigen. “De HortiQ-certificering laat zien welk bedrijf de focus heeft op topkwaliteit.”

Op de hoogte blijven