Gepubliceerd 29-11-2018

Een kijkje achter de schermen bij Dukker Trostomaten

Op een mooie zonnige vrijdag dit najaar namen wij een kijkje achter de schermen bij de broers Ruud en Aad Dukker van Dukker Trostomaten.

Met passie telen Ruud en Aad Dukker smaakvolle trostomaten. In de kas aan de Konneweg in Tinte is vorig jaar het nieuwe energiebesparende klimaatscherm Luxous 1147 FR geïnstalleerd. Naast energiebesparing zorgt dit hoog transparante klimaatscherm voor een optimaal groeiklimaat in de kas.

Vorig jaar introduceerden wij het nieuwe Luxous 1147 FR. Dit nieuwe energiescherm geeft twee procent meer licht zonder concessies te doen aan een optimale energiebesparing en een uitstekende vochtdoorlatendheid. Het resultaat is een beter groeiklimaat in de winter als de tomatenprijzen hoog zijn en de mogelijkheid om overdag meer uren te kunnen schermen. Goed nieuws voor de tomatentelers die in de lichtarme wintermaanden de groei van het gewas willen optimaliseren tegen minimale energiekosten.

We namen een kijkje achter de schermen bij Kwekerij Dukker. Enthousiast vertellen de twee broers over hun mooie familiebedrijf, de overheerlijke trostomaten en hun ervaringen met Luxous 1147 FR.

Kwekerij Dukker is opgericht in 1985, een samenwerkingsverband tussen vader Gerrit & Aad en Ruud Dukker. Destijds werden er op twee vestigingen (De Lier en Naaldwijk) vleestomaten geteeld. Kwekerij Dukker wordt momenteel geleid door Aad en Ruud Dukker, deze broers leiden dit familiebedrijf gezamenlijk sinds 2000; het jaar waarin zij het bedrijf definitief overnamen van vader Gerrit Dukker. 

Begin jaren negentig is het bedrijf verhuisd van het Westland naar de Zuid-Hollandse Eilanden. Op dit moment wordt op meerdere locaties in Tinte geteeld. Eind augustus kondigde het bedrijf aan te fuseren met Zwinkels Tomaten. Deze samenvoeging resulteert in een totaal areaal bijna 40 hectare. Ze zijn aangesloten bij telersvereniging Prominent. Met deze fusie is Kwekerij Dukker klaar voor de toekomst.

 

 

 

 

Op de hoogte blijven