Gepubliceerd 7-3-2018

Intratuin Zoetermeer: Hogere klantbeleving door Deco Harmony

De winkelbeleving bij Intratuin Zoetermeer is dankzij het gebruik van Deco Harmony verbeterd. Deze nieuwe generatie klimaatschermen voor tuincentra is niet alleen zonwerend, maar verhoogt - dankzij het gebruik van frisse kleuren - ook de sfeer.

Dave van Luijken, bedrijfsleider Intratuin Zoetermeer en Peter Rense, verkoopleider bij Holland Scherming, kijken met plezier terug op de samenwerking en hun eerste ervaringen met Deco Harmony. “Het oude scherm moest vervangen worden”, licht Van Luijken toe. “We hadden stalen van Deco Harmony gezien en die bevielen ons. Het is een stevig klimaatscherm en het oogt fris en modern. Door de brede lijnen straalt het rust uit.”

Garden-center-worker.jpg

Winkelbeleving

Doorslaggevend voor Intratuin Zoetermeer om voor Deco Harmony te kiezen, zijn de zonwerende eigenschappen. “In de zomer houdt het veel warmte en fel zonlicht tegen”, vervolgt Dave van Luijken. “Een groot voordeel, want zo blijft de plantkwaliteit langer behouden. In de winter blijft de warmte in de kas, zodat de temperatuur aangenaam is.” Dit type klimaatscherm wordt, in een witte variant, al jaren in de tuinbouw toegepast dankzij de hoogwaardige lichtspreiding en energiebesparende eigenschappen. De terracottakleurige banen in het scherm geven het tuincentrum van Intratuin een warme sfeer. Dave van Luijken: “Zo kunnen onze klanten comfortabel en gezellig winkelen.”

Energiebesparing

Het nieuwe Deco Harmony klimaatscherm hangt in Zoetermeer sinds de zomer van 2017 en is geïnstalleerd door Holland Scherming uit Maasdijk. Van Luijken ziet een prettiger winkelklimaat in het tuincentrum. “Hopelijk besteden de klanten meer. De komende maanden zal ik op grijze of donkere dagen de decoratiestand gebruiken.” Het openen en sluiten is geautomatiseerd, maar Van Luijken stuurt het vaak handmatig bij. Zo trekt hij bij zon het scherm in de lauwe kas met eenjarige planten en potterie verder open, ter verhoging van de klantbeleving. “Verder verwachten we deze winter zeker ook extra energie te besparen. Kortom, we zijn blij dat het tuincentrum is opgefrist met de Deco Harmony. Het maakt een groot verschil.”

Klik hier voor de PDF met het artikel over Deco Harmony bij Intratuin Zoetermeer uit telen&trends no. 11 Food&Future

Deco-Harmony-Terracotta.jpg

 

Op de hoogte blijven