Gepubliceerd 6-5-2013

telen&trends 2013 hét vakevent voor de innovatieve teler

Het Svensson event telen&trends 2013 was een groot succes! Ruim 100 telers lieten zich grenzeloos inspireren door Mariëlle Bordewijk, Eric Moor, Stephan Petermann en André Kuipers, wiens visie 'voorbij alle grenzen' gaat. Op lange termijn ziet hij zelfs kansen voor glastuinbouw op Mars. Denken zonder grenzen!

Telenentrends-Banner-1118x730-px

Op het Drijvend Paviljoen in de Rotterdamse Rijnhaven namen donderdag 30 mei jl. ruim 100 toptelers deel aan verschillende workshops met onderwerpen als foodtrends, branding, marketing, urban farming en meer. De Nederlandse glastuinbouw is een belangrijke pijler van onze economie, 'onze' tuinbouwondernemers gaan de wereld over. Waarom dan ook niet naar Mars vroeg astronaut André Kuipers zich af? 
Kuipers is als geen ander in staat zijn visie een gezicht te geven. Volgens foodtrendwatcher Mariëlle Bordewijk ontbreekt het daar juist aan in de glastuinbouw. Wordt zichtbaar, was de boodschap van Bordewijk, maar ook die van tuinbouwondernemer van het jaar Eric Moor. Hij prikkelde de telers eens 'een aanval te doen op het schap bij de supermarkt'. Het keyword deze dag was 'samenwerken', dit stond ook bij Stephan Petermann (van het wereldberoemde architecten- en adviesbureau OMA/AMO van Rem Koolhaas) centraal; stadslandbouw, landbouw in de stedelijke omgeving vraagt namelijk heel veel samenwerking, visie en doorzettingsvermogen. 
Tijdens de afsluitende BBQ werd er volop nagepraat en genetwerkt. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor telen&trends 2014 al weer in volle gang. Houd deze website in de gaten en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!

Op de hoogte blijven