Gepubliceerd 21-7-2015

Svensson organiseert Obscura Blackout 101 trainingsontbijt voor klanten

Op 12 juli 2015 organiseerde Ludvig Svensson Inc. tijdens de Cultivate'15-expositie in Columbus, Ohio (VS) een Blackout 101 producttrainingsontbijt voor meer dan 60 klanten, waaronder tuinbouwleveranciers, kassenbouwers, installateurs en producenten actief in de Amerikaanse en Canadese markt.

Blackout-101-Breakfast
Centraal bij dit educatieve ontbijt stond het Svenssons Obscura verduisteringsscherm. Er werd een overzicht gegeven van de Obscura productfamilie en een uitleg over de overwegingen die men kan maken om het beste verduisteringsscherm te kiezen.

Obscura-schermen bieden planten al ruim twintig jaar een goede nachtrust en zijn de toonaangevende oplossing voor lichtafscherming en totale verduistering. Het unieke breiweefsel van Obscura, vaak gebruikt voor een hogere productiviteit en controle van planten die gevoelig zijn voor daglengte, zoals chrysanten en gerbera's, stelt telers in staat de vochthuishouding te reguleren en de door hen gewenste klimaatdoelstellingen te realiseren.

Binnen de familie van de Obscura-klimaatschermen zijn er verschillende combinaties van een dubbellaags scherm doordat de boven- en onderzijde van het scherm elk een ander oppervlak kunnen hebben. Een aluminium bovenzijde levert bijvoorbeeld de beste energiebesparing 's nachts op, terwijl wit een betere koeling biedt bij zonnig weer. Wit kan ook handig zijn als onderste laag om een intenser licht binnen de kas te creëren, terwijl zwart beter is voor het absorberen en beperken van licht binnen de kas.

Het Blackout 101 ontbijt werd goed bezocht en gewaardeerd, aangezien de vraag naar verduisteringsschermen toeneemt in Noord-Amerika.

Op de hoogte blijven