Gepubliceerd 16-12-2014

Hoogendoorn, Svensson & LetsGrow.com zetten in op online training om internationaal kennis te delen met teeltadviseurs

Één van de speerpunten binnen de (glas)tuinbouwsector is teeltoptimalisatie. Nederland is voorloper als het gaat om innovatieve technieken. Met het doel kennis van deze technieken over te dragen aan internationale teeltadviseurs bundelen LetsGrow.com, Hoogendoorn Growth Management en Ludvig Svensson hun krachten. In navolging van succesvolle workshops, is besloten tot het organiseren van een webinar. Daarmee worden afstanden overbrugd en teeltadviseurs wereldwijd bereikt. Het gratis webinar wordt gehouden op 15 januari 2015 op twee verschillende tijdstippen: 9 uur en 15 uur.

Hoogendoorn, Svensson en LetsGrow.com hebben in recente jaren nieuwe technieken ontwikkeld voor teeltregistratie, klimaatmonitoring, schermtechnieken en klimaatregelen. Dit gebeurt op continue basis. Om in te spelen op de internationaal groeiende vraag naar teeltkennis, zetten deze drie partijen in op het overdragen van hun technische expertise op teeltadviseurs wereldwijd, en hun praktijkervaringen met hen te delen.

Christiaan Posthumus Meyjes van LetsGrow.com zal tijdens het webinar ingaan op de mogelijkheden van klimaatanalyse via hun data platform. René Beerkens van Hoogendoorn Growth Management zal vertellen over de meest recente klimaatregeltechnieken en energiebesparing. Ton Habraken van Ludvig Svensson gaat in op lichttransmissie bij klimaatschermen, kasluchtontvochtiging en de invloeden van het gebruik van dubbele klimaatschermen. Dit keer zal de kennisoverdracht in de vorm van webinar worden gegeven, zodat teeltadviseurs wereldwijd vanaf hun eigen locatie online kunnen deelnemen. Op deze wijze kunnen zij hun voordeel doen met de innovaties van kassenteelt.

Kennisdeling is een must
De heer Lankester, directeur en manager Techniek en Innovatie van Agro AdviesBuro, was één van de aanwezigen bij de workshop van 22 september j.l.: “De OVTO (Organisatie van Tuinbouwadviseurs en Onderzoekers) wil zich als brancheorganisatie van kennisinstellingen, en zo ook Agro AdviesBuro, in de tuinbouw proactief opstellen en bijdragen aan de totstandkoming en invulling van concrete ontwikkelingen, indicatoren en technieken op het gebied van duurzaamheid. Kennis over de technische haalbaarheid en de toepassing van innovaties is daarbij onontbeerlijk. Kennisuitwisseling op gebied van de laatste ontwikkelingen, zoals op gebied van energiebesparing is dus voor ons een must. Het was een zeer leerzame sessie.”

Bent u teeltadviseur en wilt u uw klanten nog beter van dienst zijn?
Schrijft u zich dan in voor het gratis webinar op 15 januari 2015 en kies voor het tijdstip dat u het beste schikt. Na inschrijving kunt u via de link die u per e-mail krijgt toegezonden eenvoudig deelnemen. Ongeacht waar u zich wereldwijd ook bevindt. U hoeft slechts te beschikken over een goede internetverbinding. Inschrijven kan via de website hoogendoorn.nl. Het webinar wordt gehouden in het Engels.

Praktische informatie
Datum: Donderdag, 15 januari 2015
Tijd: 9 uur of 15 uur
Locatie: online via webinar |
Kosten: gratis
Deadline inschrijving: 9 januari 2015

 

Op de hoogte blijven