Gepubliceerd 9-2-2015

Duijvestijn Tomaten wint Tomato Inspiration Award

Duijvestijn Tomaten uit Nederland is verkozen tot de beste tomatenteler in de wereld op het gebied van ‘Crop & Process Technology’. Op donderdag 5 februari werd het bedrijf in Berlijn uitgeroepen tot winnaar van de Tomato Inspiration Award 2015 tijdens de tweede editie het Tomato Inspiration Event.

Duijvestijn Tomaten kreeg de prijs uit handen van John Newell die vorig jaar namens het Canadese tomatenbedrijf Windset Farms de prijs pakte van beste tomatenteler op het gebied van marketing en sales. De keuze voor Duijvestijn Tomaten werd gemaakt door een jury met daarin deskundigen vanuit verschillende landen. De tomatenteler uit Pijnacker werd door de jury vooral geprezen vanwege hun inspanningen op het gebied van aardwarmte en de ontwikkeling en realisatie van de ID Kas, het nieuwe duurzame en energiezuinige kasconcept.


Meer dan 200 vertegenwoordigers uit de tuinbouw; telers, toeleveranciers, sprekers en pers waren aanwezig op het Tomato Inspiration Event. Onder de gasten bevond zich de top 100 van de beste tomatentelers uit de hele wereld. Tien van hen werden genomineerd als 's werelds meest innovatieve tomatenteler op het gebied van ‘Crop & Process Technology’. De jury bestond uit vier juryleden: Gene Giacomelli van de Universiteit van Arizona in Tucson (VS), Ep Heuvelink, Universitair hoofddocent  bij de leerstoelgroep Tuinbouw en Productfysiologie aan de Wageningen Universiteit (Nederland), Stefania De Pascale, hoogleraar tuinbouw aan de Universiteit van Napels Federico II (Italië) en Tadahisa Higashide, hoofdonderzoeker bij NARO Instituut bij Vegetable and Tea Science in Tsukkuba (Japan).


R & L Holt uit Engeland eindigde op de tweede plaats met hun ultra moderne bedrijf Springhill Nurseries. Houweling Tomatoes uit Canada en Royal Pride Holland uit Nederland delen een derde plek in deze verkiezing. United Farms uit Mexico maakt de top 5 compleet. Andere genomineerde bedrijven waren Wiig Gartneri uit Noorwegen, D'Vine Ripe uit Australië, Matysha uit Marokko, Scherzer Gemüse uit Duitsland en Redstar uit Nederland.
 

 tomatowinner2015

Op de hoogte blijven