Gepubliceerd 10-6-2014

Svensson lanceert vijf oplossingen voor een beter klimaat!

Met meer dan honderd verschillende klimaatschermen om uit te kiezen, hoort Svensson regelmatig dat ze wel heel erg veel schermen hebben.

Om meer overzicht naar installateurs en tuinders te bieden, groepeert Svensson haar schermen van nu af aan in vijf productfamilies. Beter overzicht om gerichter advies te geven voor een beter teeltresultaat, maar uiteindelijk ook een beter bedrijfsresultaat.
Twee van de vijf familienamen zijn bekend: ‘Harmony’ met zijn hoge graad van lichtverspreiding en ‘Obscura’ voor maximale verduistering. De nieuwe familienamen zijn: ‘Luxous’ voor maximale lichttransmissie, ‘Solaro’ voor zonwering en ‘Tempa’ voor optimale klimaatcontrole. Omdat elke familie staat voor bepaalde eigenschappen, maakt dit het totale assortiment overzichtelijker.

Het juiste scherm voor het juiste resultaat
Volgens Per Holgerson, R&D manager bij Svensson zal het aantal schermen niet afnemen, integendeel. Hij legt uit waarom: “Specialisatie leidt tot betere prestaties. Dankzij de ontwikkeling van allerlei schermen voor specifieke klimaatomstandigheden kunnen wij de natuurlijke prestaties van planten verbeteren. We zijn nu zelfs schermen voor specifieke variëteiten aan het ontwikkelen. Hoe specifieker het scherm is ontworpen, hoe rendabeler het voor de teler wordt.” Hierdoor neemt het aantal schermen in de toekomst verder toe en dus ook de noodzaak om ze uit elkaar te houden.

Kleurrijke persoonlijkheden
De productfamilies zijn speciaal ontworpen voor een maximale herkenbaarheid. Naast het kleurrijke symbool en de suggestieve naam wordt elke familie ondertiteld met een korte beschrijving. Daarnaast is voor elke familie een folder geschreven waarin de belangrijkste voordelen worden belicht. Ook wordt hierin uitgelegd voor welke toepassing de familie specifiek is bedoeld.

Maak een selectie met de Screen Finder
Op de Svensson website worden de vijf productfamilies gepresenteerd op een interactieve manier. En omdat de website responsive is, werkt deze ook op alle mobiele apparaten. Zodra een bepaalde familie is gekozen, kan de gewenste waarde voor lichtdoorlating of energiebesparing worden ingevoerd om het juiste scherm te selecteren. Deze nieuwe tool noemt Svensson de Screen Finder. Het kiest niet het perfecte scherm voor u, maar helpt wel om het aanbod te verkleinen tot de beste keuzeopties.

Meer complexiteit vereist meer transparantie
Het kasklimaat wordt bepaald door vele factoren, wat betekent dat er vaak veel verschillende specialisten zijn betrokken bij de planning van een nieuw te bouwen of te renoveren kas. Volgens  Anders Ludvigson, executive vicepresident van Svensson, is daarom meer transparantie nodig: “Het begrijpen van de effecten van de verschillende klimaatschermen is al een complexe materie. We willen het daarom voor iedereen makkelijk maken om te begrijpen wat onze producten doen, niet moeilijker!”

De familienamen zijn dus in feite onderdeel van de strategie van Svensson? “Tot op zekere hoogte wel, ja. Het draait allemaal om het verbeteren van de communicatie: tussen onszelf, de diverse leveranciers die zijn betrokken bij het kasklimaat en de teler. Hoe beter we elkaar allemaal begrijpen, hoe preciezer we kunnen adviseren bij de aanschaf van een scherm. En hoe nauwkeuriger ons advies is, hoe beter het resultaat zal zijn voor de klant”, aldus Anders Ludvigson.

 

Op de hoogte blijven