Gepubliceerd 14-8-2017

Volop voordelen voor de plant en meer werkplezier in de kas

Het nieuwe diffuse Harmony scherm van Svensson zorgt voor een nog betere lichtspreiding dan de vorige versie. Maar ook over de eerste generatie van deze klimaatschermen zijn telers nog steeds enthousiast.

In 2009 was Hofman de eerste chrysantenteler die een Harmony scherm aan liet leggen. Hij heeft het Harmony klimaatscherm niet alleen aangeschaft voor de lichtspreiding , maar vooral om het klimaat in de kas te verbeteren. De temperatuuruitwisseling in de kas blijft constanter, waardoor er een stabieler klimaat heerst. Ook in de winter biedt het schermdoek uitkomst. Uit onderzoek is gebleken dat het schermdoek 15 tot 20% energiebesparing kan opleveren. Bij een volgende nieuwbouw zou chrysantenteler Wilco Hofman uit Bleiswijk zo weer voor Harmony kiezen.  

Ook Lelieteler Piet Evers is enthousiast over Harmony. Eind vorig jaar heeft hij gekozen voor het nieuwe Harmony. Met dit nieuwe diffuse klimaatscherm heeft Piet Evers minder scherp, maar toch voldoende licht in de kas dat ook beter wordt verdeeld. De doorstraling in de plant is dieper.

Lees verder het hele artikel over het diffuse Harmony klimaatscherm in de reportage uit het vakblad Onder Glas juni/juli 2017

Vakblad-Onder-Glas-juni-juli-2017-pagina-17-19-(004)-1.jpg

 

Op de hoogte blijven