Gepubliceerd 13-3-2018

Dubbele Harmony in tuincentrum AVEVE zorgt voor prettig winkelklimaat

In 2016 opende de Vlaamse AVEVE, winkelketen voor tuin en dier, een filiaal in Wilsele. Kassenbouwer Deforche Construct bouwde de kas en installeerde de Harmony 6020 OE FR en de Harmony 7445 R FR "om de bezoekers aan het tuincentrum een prettige winkelervaring te bezorgen." Volgens senior consultant Hugo Plaisier van Svensson een goede keuze: "Deze Harmony schermen besparen energie en creëren egaal, diffuus licht."

Tuicentrum AVEVE_800x375.jpg“De kas die we voor AVEVE in Wilsele hebben gebouwd is er een met multiverluchting”, vertelt Filip Wydaeghe, medewerker Technical Sales Support bij Deforche Construct. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de bouw van staal- en glasconstructies voor land- en tuinbouwbedrijven, tuincentra en onderzoekscentra. “Dat betekent dat er verschillende ramen onder elkaar zijn geplaatst die open kunnen. Zo stroomt de frisse lucht de kas in en ontstaat in de kas een buitenklimaat, ideaal voor het perkgoed en de buitenplanten in de kas.”

AVEVE biedt in haar winkels niet alleen planten maar ook dieren, dierenvoeding en decoratiemateriaal. De tuincentrumgigant vindt dat winkelen bij haar filialen een beleving moet zijn voor de klanten. Juist in deze tijd waarin internetshopping een toevlucht neemt. Daarom wilde AVEVE het nieuwe filiaal in Wilsele, dat met een oppervlakte van 3.000 vierkante meter haar flagshipstore is, een aangename uitstraling geven.

Sfeerverhogend en aangenaam klimaat

“We hebben voor AVEVE al zeker vijf van dit soort kassen gebouwd”, vervolgt Wydaeghe. “Ook voor dit filiaal in Wilsele adviseerden we schermdoeken van Svensson. Al meer dan 25 jaar een trouwe relatie van ons. Het doek moest uv-bestendig zijn, want de zonnestraling komt direct op het doek. Een andere voorwaarde was dat het doek mooi natuurlijk licht moest geven dat sfeerverhogend en een aangenaam klimaat creëert voor de klanten. Bovendien moest het doek vanwege de veiligheid voor de klanten en het personeel brandvertragende eigenschappen hebben.”
 

Tuincentrum AVEVE_2_800x375.jpg

Daarom adviseerde senior consultant Hugo Plaisier twee Harmony schermen, die in combinatie aan al die voorwaarden voldoet. “Onder de luchtramen in de nok is de Harmony 6020 OE FR geplaatst. Dit is een doek met open structuur die de frisse lucht doorlaat als het raam open staat. En voor onder de vaste beglazing in het dak, waar geen luchtramen zitten, heb ik een Harmony 7445 R FR geadviseerd. Dit doek heeft een dichtere structuur waardoor het meer warmte tegenhoudt en meer energie bespaart.

Diffuus licht

Beide doeken zijn robuuste dekrolschermen die bij uitstek geschikt zijn voor toepassingen in tuincentra. “Verder hebben ze dezelfde functie van het wegschermen van zonlicht, zodat het niet te warm wordt in de kas. Ook hebben beide typen doek de belangrijke eigenschap dat ze licht doorlaten dat diffuus ofwel gespreid is. Dat houdt in dat het licht mooi egaal is en geen scherpe zonstroken of schaduwvlakken geeft. Dat geeft de planten en het decoratiemateriaal een kleurecht uiterlijk.”

“De klant is zeer tevreden over de kas en dit type schermen”, besluit Wydaeghe. “De binnentemperatuur is aangenaam en het licht is mooi egaal. Ook in de avond als de binnenverlichting aan is ontstaat een mooie reflectie van het kunstlicht. Dat geeft een warme sfeer. Het is voor de klanten plezierig winkelen in de het tuincentrum.”

 

Op de hoogte blijven